El BOE ja arreplega el nou reial decret sobre la ITV

A partir de maig de 2018 entrarà en vigor
La DGT incrementará los controles de la ITV.
La DGT incrementarà els controls de la ITV. | Cedida

 

Fa algun temps ja anunciem que la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), canviarà la seua normativa a partir de maig del pròxim any. La decisió la va prendre el Govern mitjançant l'aprovació d'un Reial decret que modificava el reglament de la ITV, segons publicava ‘La Vanguardia’. Ara, segons acaba de saber-se, la normativa ja figura dins del BOE, la qual cosa li dona una completa validesa.

 

Divendres passat, 3 de novembre, el Consell de Ministres aprovava per reial decret que les ITV es tornarien més flexibles i permetrien que es canviara la ITV si, com explica 'el Huffington Post', el resultat donara negatiu. A més, Espanya reconeixerà les inspeccions tècniques homologades per altres països de la Unió Europea en el moment de l'adquisició d'un vehicle estranger encara que matriculat ací.


Divisió d'opinions sobre este tema

Alguns de les novetats afectaren als propietaris de vehicle que vagen a passar la inspecció tècnica, però unes altres afectaren als centres en els quals es dona este servei. Para AECA-ITV (associació empresarial sense ànim de lucre que aglutina la majoria de les empreses privades i públiques del sector), estos canvis suposaran una millora a l'hora de realitzar les inspeccions, que, asseguren, podran fer-se de forma «més exigent» per a evitar així «possibles fraus i manipulacions en els vehicles i referent a emissions contaminants».

 

D'altra banda el, sector de l'automòbil critica esta decisió, argumentant que l'idoni seria que es liberalitzara el sector i es permetera als tallers i als concessionaris passar la ITV. No obstant açò, la AECA-ITV es congratula de l'aprovació del decret, defensant que: «El nou reglament avala l'actual sistema d'ITV a Espanya, independent, imparcial i objectiu, en mantenir i reforçar la independència dels operadors d'ITV, mitjançant incompatibilitats concretes (comerç de vehicles i transport) i l'exigència d'acreditació per a totes les estacions d'ITV».

 

Fins al moment els propietaris del vehicle no podien acudir a un centre diferent al que havien acudit la primera vegada a passar la ITV. Un altre dels canvis que repercutixen en les persones que van a passar la ITV serà que si el vehicle passa la inspecció abans del previst, sempre que no siga més d'un mes, la data prevista per a la pròxima revisió no es canvia.
Comentaris