Absolt per l'assassinat d'una anciana després de 18 mesos de presó a Castelló

L'acusat de robatori amb violència i temptativa d'assassinat estudia demanar indemnització

L’Audiència Provincial de Castelló ha absolt a l’acusat d’assassinat d’una veïna de Vila-Real de 74 anys durant l’assalt al seu domicili al 2011. L’acusat de robatori amb violència i temptativa d’assassinat era un ciutadà romanés ja havia passat un any i mig de presó pels fets citats. El periòdic ‘Mediterráneo’ avança que l’acusat estudia demanar indemnització pels 18 mesos que ha estat privat de llibertat, després que els jutges aprovaren la seua eixida al no tindre proves perquè la principal testimoni va declarar que no va poder identificar l’agressor quan baixava de l’habitatge de l’anciana a Vila-Real.


Els forenses tampoc confirmaren que la mort de la dona foren causades per les lesions de la pallissa, sinó que va morir per les complicacions que patia per la diabetis i la isquèmia —detenció de la circulació arterial—, segons transmet el mateix periòdic. Des del primer moment l’acusat va negar tots els fets que se l’acusaven al·legant que es trobava a Romania. Però per contra la Fiscalia va seguir mantenint la condemna de 33 anys de presó per a l’acusat, podent recórrer en cassació la sentència del tribunal de l’Audiència Provincial.

«Dos encaputxats van cridar a la porta de la meua germana. Li van pegar al seu home, que s'ha quedat en cadira de rodes i també a ella, que va estar tres mesos en coma i al final es va morir», recorda les declaracions la germana de la víctima al diari ‘Mediterráneo’. L’home de l’anciana va patir una hemorràgia cerebral a causa de l’agressió, motiu que ha produït quedar-se en cadira de rodes.  La germana de la víctima no ha sol·licitat cap compensació econòmica.
Comentaris