'Acción Social' contractarà a 38 treballadors

La Junta de Govern Local d'Alacant ha aprovat la contractació de 3 psicòlegs, 14 treballadors socials, 3 educadors socials, 7 tècnics d'integració social, 3 administratius i 8 monitors

Segons Información, la Regidoria de 'Acción Social' d'Alacant dona els últims passos per a la contractació de 38 funcionaris per als equips de base dels serveis d'atenció a la dependència, des de l'1 de maig i fins al 31 de desembre de 2017. La Junta de Govern Local del 28 de març va aprovar la contractació de 3 psicòlegs, 14 treballadors socials, 3 educadors socials amb flexibilitat horària, 7 tècnics d'integració social, 3 administratius i 8 monitors amb jornada parcial -20 hores setmanals-, durant els pròxims 8 mesos, per un total de 882.224,04 euros.


Les noves contractacions seran finançades amb càrrec als pressupostos de la Generalitat de 2017, en els quals la Conselleria d'Igualtat ha invertit 2.546.310,00 euros per a les despeses derivades dels serveis socials generals de l'Ajuntament d'Alacant, en programes de serveis socials generals, en programes d'integració del poble gitano i per als serveis d'atenció a la dependència.

 

La regidora de 'Acción Social', Julia Angulo, apunta que "amb l'ampliació de personal esperem donar resposta al miler de casos pendents de resolució". "Amb esta contractació cobrim les demandes de la prefectura de servei de 'Acción Social', que al desembre de 2016 va alertar de la necessitat de contractar nous professionals amb la finalitat de consolidar els equips socials de base per a poder assumir les actuacions de les polítiques socials de la Conselleria d'Igualtat com el Servei Municipal d'Atenció a la Dependència, que ha passat a considerar-se competència delegada de l'Ajuntament".
 


Les contractacions de personal, no donen cap dret als empleats en futurs processos selectius. Compleixen amb les limitacions del 'Plan de Ajuste' imposat per Montoro, en el qual s'estableix la impossibilitat d'incorporar nous efectius, "excepte en casos excepcionals i per a cobrir necessitats urgents que es restringisquen a sectors, funcions i categories professionals que es consideren prioritaris o que afecten al funcionament dels serveis públics essencials".Comentaris