Puig anuncia una nova estratègia valenciana per al transport i les infraestructures de la Comunitat fins a 2030

El transport i les infraestructures encapçalen les màximes revindicacions fetes per Ximo Puig
Ximo Puig en el discurs al Palau de la Generalitat durant l'entrevista
Ximo Puig en el discurs al Palau de la Generalitat durant l'entrevista | Cadena Ser

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que en 2018 s'engegarà una nova estratègia per la mobilitat, el transport i les infraestructures que marque des del consens amb els agents econòmics i socials les accions en matèria de mobilitat que es van a dur a terme a la Comunitat valenciana en les pròximes dos dècades.


Puig, en una entrevista a la Cadena Ser i transcrita per Europa Press, ha explicat que en les primera setmanes de gener convocarà a contractistes, patronal i ajuntaments per a "intentar generar un acord que vaja més enllà d'una legislatura" perquè "les infraestructures no poden concebre's en un temps tan xicotet". 

Així, li agradaria que aquesta estratègia tinguera un abast 2018-2030 per a "concebre una actuació global pensada en la mobilitat del ciutadà des de la col·laboració públic-privada".


D'altra banda, ha destacat el "tarannà dialogant" de l'actual ministre de Foment, Íñigo de la Serna, enfront del "menyspreu permanent" per la Comunitat Valenciana mostrat per la seua antecessora, Ana Pastor , i sobre aquest tema ha recalcat que les infraestructures "han d'aprovar-se des de l'eficiència i no per arbitrarietat, d'amics i enemics". 


No obstant açò, ha apuntat que encara que s'ha arribat a "acords importants" cal passar de "les paraules als fets" i en eixe sentit ha constatat que el Corredor Mediterrani "va massa lent" i que és "intolerable" que la connexió Alacant València "a hores d'ara estiga com està" quan "només falten 50 milions".Comentaris