La taxista que va protagonitzar la persecució a punta de pistola al centre de València relata els fets

Un home xinés li va furtar el taxi apuntant-la amb una pistola en el passeig de la Petxina
Imatge de la detenció en la Plaça de la Reina
Imatge de la detenció en la Plaça de la Reina | Cedida

 

A primera hora de la vesprada del passat dimecres, dia 8 de novembre, com ja va informar este diari, un atracador d'origen xinés va intentar furtar una bossa de mà i a continuació va assaltar un taxi, apuntant la taxista, d'origen sud-americà, amb una pistola. Finalment va ser detingut en la plaça de la Reina, després de furtar el taxi en la Petxina i protagonitzar una persecució policial. Segons la taxista afectada, Amparo Durán, en declaracions a 'La Ocho Mediterráneo', al principi va vore a l'home corrent cap al seu taxi perseguit per dos homes. Ella, amb la bona voluntat d'auxiliar-lo va deixar que es pujara al cotxe però aleshores va ser massa tard quan va vore els homes assenyalant-li que l'home duia una pistola. Quan la taxista es va girar l'home ja estava apuntant-li amb l'arma i li va ordenar que seguira amb el taxi pel mateix carrer.


Imatge de la detenció en la Plaça de la Reina
Imatge de la detenció en la Plaça de la Reina | Cedida

 

La dona es va vore obligada a seguir per la via, i a l'altura del carrer Teruel van trobar un semàfor en roig que l'assaltant la va obligar a botar-se, a pesar que podien patir una col·lisió dels cotxes que vingueren en sentit perpendicular. Va aconseguir esquivar dos vehicles, i molt espantada, va continuar pel carrer, tot mentre ell seguia apuntant-la amb la pistola. Quan va arribar al creuament de Ferran el Catòlic amb Petxina, li va dir que era impossible botar-se eixe semàfor, ja que en eixa gran avinguda solen travessar un gran número de cotxes, així que li va ordenar que anaren en direcció als túnels, però, abans d'arribar li va ordenar que es baixara del cotxe i ell va prendre el volant. 

 

 

Amparo es va quedar en la vorera espantada i va vore com la policia arribava, de manera que els va avisar que es tractava del seu vehicle. Segons sembla l'home havia furtat prèviament una bossa de mà a una dona, i algú havia avisat ja a la policia. L'home va conduir de forma temerària i posant en risc la vida de vianants i conductors fins que va estavellar el vehicle en la plaça de la Reina on va ser detingut per la policia. Durant la persecució pels carrers del centre de València, incloent zones de vianants, l'home va disparar diverses vegades a la Policia, la qual també va disparar-li una vegada, però sense causar cap ferit. Finalment una patrulla de la Policia Nacional el va poder arrestat, traguent-lo del cotxe per la finestra, ja que ell no estava disposat a entregar-se. A hores d'ara l'home es troba detingut i a l'espera de passat a disposició judicial.
Comentaris