Prop de 4.000 escolars participen en 511 tallers de foment del respecte i la igualtat de l’Ajuntament

VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)

Un total de 3.952 escolars de 125 centres escolars han participat, durant el curs 2023-24, en 511 tallers de sensibilització i d’intervenció per a fomentar els valors de respecte i igualtat i prevenir qualsevol tipus de violència o discriminació.

Esta oferta formativa s’oferix anualment pel Servici d’Educació de l’Ajuntament de València a tots els centres educatius de la ciutat i està dirigida a xiquetes i xiquets de tercer d’Infantil (5 anys), a tots els nivells de Primària, al primer i segon cicle d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat, Cicles Formatius i Formació Professional Bàsica.

Els continguts dels tallers tracten diverses qüestions, adequades a l’edat i nivell educatiu, tals com el significat de la igualtat de tracte, la diversitat, la no discriminació i prevenció dels delictes d’odi o la prevenció del discurs d’odi i discriminació per raó de gènere, orientació sexual o diversitat familiar, entre altres.

En concret, el taller ‘Fomente de valors d’igualtat de tracte i no discriminació’ pretén sensibilitzar als escolars de tercer d’Infantil i tots els nivells de Primària en el foment de les relacions des del respecte i igualtat i prevenir qualsevol tipus de violència o discriminació. En este curs han participat 39 col·legis i 1.188 estudiants.

L’acció ‘Drets humans, igualtat de tracte i no discriminació: conceptes, eines i recursos’ té per finalitat promoure la igualtat de tracte, la no discriminació i prevenció dels delictes d’odi, per al que es dota a l’alumnat d’ESO (1º i 2º cicle), Batxillerat, Cicles Formatius i Formació Professional Bàsica d’eines i recursos per a la seua detecció. En aquesta acció han participat 21 centres i 955 alumnes.

Així mateix, el curs ‘Prevenció de la discriminació i discurs de l’odi, violència i sexisme en les xarxes socials’ fomenta l’educació crítica per al respecte i la no discriminació en les xarxes socials i els mitjans de comunicació per a la prevenció dels delictes d’odi. S’ha impartit a 1.063 estudiants d’ESO (primer i segon cicle), Batxillerat, Cicles Formatius i Formació Professional Bàsica de 27 centres.

Finalment, en el taller ‘Discurs d’odi i discriminació per raó de gènere, orientació sexual o diversitat familiar’, dirigit a tercer d’Infantil, segon, cambra i sisè de Primària, ESO i Batxillerat, Cicles Formatius i Formació Professional Bàsica, es treballa la prevenció del discurs d’odi i discriminació per raó de gènere, orientació sexual o diversitat familiar.

A més, es fomenta el coneixement i respecte de la diversitat sexual, familiar i de gènere en les aules amb la finalitat de millorar la convivència i combatre l’assetjament escolar per LGTBIfobia. L’acció formativa ha aconseguit a 746 escolars de 38 centres.

La regidora d’Educació i Igualtat, Rocío Gil, ha subratllat que aquestes accions formatives tenen l’objectiu d'”impulsar conceptes claus perquè des de xicotets els nostres escolars cresquen en igualtat d’oportunitats, en el foment de les relacions des del respecte, la igualtat i la no discriminació i desenvolupen habilitats per a la resolució de conflictes”.

ÚLTIMES NOTÍCIES