Transports aprova el tercer carril a l’A-3 entre Bunyol i Xiva amb una inversió de 44 milions

VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat l’expedient d’informació pública i definitivament el projecte de traçat per a millorar les condicions de circulació, la fluïdesa del tràfic i la seguretat vial en l’autovia A-3 entre les poblacions valencianes de Bunyol i Xiva amb un tercer carril.

En concret, està previst invertir uns 44 milions per a construir este tercer carril per calçada, condicionar la carretera i remodelar els enllaços en el tram d’11 quilòmetres de l’autovia, situat entre els km 316,900 i 328, segons ha informat el Ministeri.

El projecte adequa les característiques geomètriques, de seguretat i operatives del tram amb els dels trams adjacents, on ja s’ha habilitat el tercer carril. L’anunci corresponent es publicarà en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Així, en la variant de Bunyol la calçada sentit València s’independitzarà de l’actual plataforma discorrent pel sud d’esta, de forma paral·lela i separada una franja mitjana variable d’uns 50 metres. Per la seua banda, en la calçada sentit Madrid, s’aprofitarà l’actual plataforma, de tal manera que el viaducte existent a l’inici del tram serà utilitzat per a albergar l’esmentada calçada i no haver de construir un de nou.

L’ampliació del tercer carril en este tram es farà a costa de la mitjana o per exterior de la calçada, en aquelles zones on la mitjana és molt estreta. La majoria de les estructures existents en el tram estan preparades per a l’ampliació del tercer carril, per la qual cosa l’afecció a les mateixes serà “mínima”, segons el Ministeri.

A més, adequaran els enllaços a la nova realitat, amb els objectius de millorar la funcionalitat, la seguretat de l’usuari i la capacitat.

Després d’esta aprovació, el Ministeri continua amb la redacció del projecte de construcció on es definix esta actuació amb el grau de detall necessari per a fer factible la seua construcció i explotació, segons l’establit en la normativa de carreteres vigent.

L’objectiu d’esta actuació és “millorar la funcionalitat i seguretat vial” d’una autovia que constituïx un itinerari “fonamental” dins de la Xarxa de Carreteres de l’Estat i que a més forma part de la Xarxa Trans-Europea de Transports, xarxa que identifica aquelles vies de comunicació d’importància estratègica per a la Unió Europea, assenyalen.

Així, esta actuació contribuirà a “millorar el nivell de servici i fluïdesa de la circulació per esta autovia, disminuint els temps de congestió de trànsit i l’accidentalitat en la mateixa, la qual cosa s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya”, destaquen.

ÚLTIMES NOTÍCIES