Un total de 6.660 valencians de 111 municipis participaran en l’estudi de seroprevalencia

Seroprevalencia

El mostreig es farà de forma voluntària a tots els membres de la casa | Europa Press

 

Un total de 6.660 valencians participaran en l’estudi de seroprevalencia del coronavirus, que s’iniciarà esta setmana i que en el territori valencià arribarà a 111 municipis.

 

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat en roda de premsa que els participants en l’estudi han sigut seleccionats per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a través d’un mostreig, i que es farà de manera voluntària a tots els membres d’una mateixa vivenda. També es podrà incloure a cuidadors de membres de la casa o persones que allí treballen.

 

[predef]valncia-grup-de-facebook-595[/predef]

 

La consellera ha detallat que es cridarà a cada casa per a convidar als seus membres a participar en l’estudi, i se’ls citarà en el seu centre de salut per a fer la prova. No obstant això, en les tres capitals de província, seran els tres hospitals de referència els que es posaran en contacte amb les famílies per a fer les proves en les seues instal·lacions.

 

«Quan se’ls cite per telèfon se’ls informarà de tot, es resoldran els seus dubtes, se’ls explicaran els objectius i característiques de l’estudi, se’ls farà una sèrie de preguntes i qüestions relacionades amb la situació social o demogràfica com el nombre de persones que viuen a casa, si tenen malalties cròniques, símptomes o si se’ls han fet proves diagnòstiques o tests», ha explicat.

 

Representativitat

La consellera ha detallat que entre els 111 municipis seleccionats hi ha alguns de menys de 5.000 habitants, uns altres d’entre 5.000 i 20.000, uns altres d’entre 20.000 i 100.000 i uns altres de més de 100.000.

 

En concret, es faran proves en 22 municipis de Castelló, 40 d’Alacant i 49 de València. En total, hi haurà 528 cases estudiades en Castelló, 960 en Alacant i 1.176 en València.

ÚLTIMES NOTÍCIES