València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Els alumnes en barracons s'han reduït de 8.000 a 4.000 aquesta última legislatura

Mònica Oltra i Vicent Marzà han destacat l'esforç realitzat pel Govern autonòmic en infraestructures escolars
Mònica Oltra i Vicent Marzà en una visita ahir en l'inici del curs escolar en una escola de Paiporta | Ajuntament de Paiporta

 

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, han destacat este dilluns de cara al debat de política general de hui, que el govern autonòmic ha aconseguit reduir a la meitat la xifra d'alumnes en barracons. Una xifra, que gràcies a l'esforç del govern han dit, s'ha reduït de 8.000 a 4.000. Oltra ha asseverat que «una vegada solucionat el tema de la rajola, venen les polítiques cent per cent Botànic i això serà en la següent legislatura, una vegada resolt el que és urgent, el que no deuria haver passat mai, fruit del malbaratament de diners públics, ara ens centrarem en allò important, en transmetre valors i en la criança». Ha afegit també que el tema de les aules prefabricades és un «carpeta tancada».

La vicepresidenta i el conseller van assistir ahir a un acte per l'inici del curs escollar 2018-2019 en el CEIP Jaume I de Paiporta, junt a l'alcaldessa del municipi Isabel Martín. Marzà ha subratllat la contractació de 6.000 docents en els últims tres anys, la qual cosa ha permés «no sols revertir les retallades en educació de l'anterior govern de la Generalitat sinó que la plantilla de professors i mestres siga la més alta de la història». A més, s'ha posat de relleu les obres realitzades al llarg de la legislatura per a millorar les instal·lacions educatives de «desenes de centres», que estan actualment en marxa. Entre altres coses ha destacat l'elevada xifra d'alumnes en barracons que van trobar a l'arribada al govern; xifra que ara s'ha reduït a la meitat, de 8.000 a 4.000. A més, en 2014, baix el govern popular es van adjudicar 15 milions per a construcció de centres «i en 2018 porten quasi 90. Anem sis voltes més ràpid però nosaltres no ens conformem mai», ha expressat. Per això ha reiterat la importància del Pla Edificant que permet «agilitzar tràmits» i al seu temps millorar la xarxa i les infraestructures dels centres. «El que vam dir que els centres íntegrament en barracons estarien construïts o en construcció aquesta legislatura, estem camí de poder aconseguir-ho perquè la majoria dels centres en els quals encara no s'ha començat tenen el seu procés final d'adjudicació i tindran l'empresa assignada en el moment en què s'acorde amb la comunitat educativa». Ha destacat a més, que les obres es realitzaran quan s'hagen de realitzar, i si per exemple, el moment òptim és en estiu, que no farà fora els alumnes com a estratègia electoralista.

Per altra banda, el curs va començar ahir en escoles i instituts valencians amb 776.559 alumnes estimats de segon cicle d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius. Pel que fa al professorat, les xifres ascenen a 69.871 docents, com hem dit, la xifra més alta registrada fins ara.