Bèlgica recomana quarantena obligatòria a les persones que viatgen des de València i Castelló

El Govern de Bèlgica ha ampliat la seua llista taronja
També ha ampliat l'obligació de guardar quarantena obligatòria a les persones que tornen des de Barcelona, Navarra i tota la comunitat d'Aragó | València Diari

El Govern de Bèlgica ha ampliat la seua llista 'taronja' de regions amb quarantena recomanada a les persones que tornen al país des d'elles, entre les que es troben les províncies de València i Castelló.

Segons el ministeri belga, estes dos províncies estan en el mateix nivell que Girona, Tarragona, Almeria, Múrcia, el País Basc, Extremadura i la Rioja dins d'Espanya; l'Algarve i Lisboa en Portugal; Viena en Àustria o la regió de París en França. També s'inclouen en este nivell d'alerta països sencers com Suècia, Malta, Romania o Luxemburg.

A demés, també ha ampliat l'obligació de guardar quarantena obligatòria a les persones que tornen des de Barcelona, Navarra i tota la comunitat d'Aragó, zones que s'unixen a una llista en la que ja es trobaven anteriorment les províncies de Lleida i Osca, segons consta en la llista actualitzada de recomanacions de viatge a causa de la pandèmia del coronavirus.

També hi ha llista roja

Estos territoris es troben, en concret, en la llista 'roja' del Ministeri d'Exteriors belga, el que implica que els turistes que visiten estes zones hauran d'entrar en quarantena obligatòria i sotmetre's a proves en el seu retorn al territori belga a partir d'este dissabte.

Les autoritats belgues inclouen en esta llista a les regions en les que la situació per la malaltia Covid-19 és complicada i a les que recomana no viatjar perquè són destinacions en els que els turistes poden trobar mesures severes de contenció, fins i tot el confinament.

Fonts del Ministeri van afirmar el 8 de juliol que treballavwn amb un sistema de semàfors per a explicar la situació en els diferents països de la zona Schengen, però basa l'escala de colors en les formalitats o obligacions que imposa el país de destinació i no en la seua situació epidemiològica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'alcalde de Sagunt dona positiu en coronavirus" "Dos locals multats per permetre l'ús de la pista de ball en Alacant"