Científics valencians lideren un estudi dels genomes del nou coronavirus impulsat pel CSIC

Científics valencians lideren un estudi dels genomes del nou coronavirus impulsat pel CSIC

El projecte impulsat pel CSIC | Europa Press


Rebre les notícies de València Diari

 

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) impulsa un projecte liderat per científics valencians per a l’estudi comparat dels genomes del nou coronavirus dels pacients amb la malaltia Covid-19, amb la finalitat d’«entendre i predir la seua evolució i epidemiologia en l’espai i el temps».

 

La plataforma Salut Global del CSIC, cofinançada per la Fundació Mapfre, ha seleccionat este projecte, juntament amb altres 11, com a part de les iniciatives per a abordar la pandèmia de COVID-19.

 

Investigadors de l’Institut de Biomedicina de València (IBV) del CSIC, juntament amb l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) del CSIC i la Universitat de València, i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (FISABIO) de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb més de 40 unitats de microbiologia clínica d’hospitals de tota Espanya i centres de seqüenciació, duran a terme el treball ‘Addressing unknowns of COVID-19 transmission and infection combining pathogen genomics and epidemiology to inform public health interventions’.

 

Un pressupost de 740.000 euros

El projecte, que té un pressupost de 740.800 euros, ha sigut seleccionat per la Plataforma Temàtica Interdisciplinària (PTI) Salut Global del CSIC, que compta amb un important finançament de la Fundació Mapfre. L’objectiu, explica el CSIC en un comunicat, és l‘estudi comparat dels genomes del nou coronavirus dels pacients amb la malaltia COVID-19 per a entendre i predir la seua evolució i epidemiologia en l’espai i el temps.

 

Iñaki Comas, científic del CSIC en l’IBV i investigador principal del projecte, explica que «permetrà incorporar l’epidemiologia genòmica com una eina per a entendre el curs de l’epidèmia, com es va originar i com està evolucionant en el temps i en l’espai». 

 

Per part seua, Fernando González Candelas, catedràtic de la Universitat de València i investigador de l’I2SysBio i de Fisabio, ha ressaltat l’escala geogràfica del projecte que abasta hospitals de tota Espanya, i assenyala que «si bé hi ha una afectació general per COVID-19, la realitat és que cada comunitat està en una fase epidèmica diferent i, per tant, les solucions a mitjà termini han de ser diferents».

 

Les dades generades seran dipositades en repositoris públics i en la plataforma global NextStrain de la que s’ha derivat un node espanyol que ja està integrant les dades de seqüències espanyoles.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies