25.7 C
València
Diumenge, 11 maig, 2025

Estos són els cinc països més contaminants del món

 

- Advertisement -Telegram València Diari

El cim climàtic COP26 que estos dies se celebra a Glasgow (el Regne Unit) té per objectiu aconseguir que la temperatura mitjana del planeta no augmente més d’1,5 °C abans de finals de segle. També revisar en quina mesura s’han complit els objectius signats en l’Acord de París de 2015.

Per a això, cadascun dels tres grans blocs que compareix en esta cita -Europa, Amèrica i la Xina- presenta una sèrie d’objectius. En aqueix context, cal destacar quins són els països que més contaminen (això és, els que més CO₂ emeten) i els que, per tant, més han de fer per a complir amb els objectius climàtics.

En l’enquesta prèvia de Carbon Brief (2019), que només contemplava les emissions per la crema de combustible, el país històricament més contaminant era els EUA, seguit de la Xina, Rússia, Alemanya i el Regne Unit.

En total, els éssers humans han emés al voltant de 2,5 bilions de tones de CO₂ a l’atmosfera des de 1850.
Els EE.UU. ha contribuït amb un 20% del total, la Xina 11%, Rússia 7%, el Brasil 5% i Indonèsia 4%.

Al seu torn, els EUA, el Regne Unit i la Unió Europea tractaran d’obtindre dels grans països emergents, com el Brasil, Rússia, la Xina i l’Índia, compromisos més ambiciosos per a controlar la desforestació i reduir les emissions.

En este pols entre països rics i països en desenvolupament, la responsabilitat de cada país davant el calfament global es mesurarà, entre altres formes, pel seu volum actual i històric d’emissions.
I s’espera que el Brasil siga un dels països més pressionats, a causa del gran augment de la desforestació i crema en l’Amazònia en els primers tres anys del govern del president Jair Bolsonaro.

 

La Xina 

 

La Xina és el país que més CO₂ emet des de 2006. El president d’este país, Xi Jinping, no viatjarà a Glasgow, encara que sí que està previst que intervinga per videoconferència.

Pequín ha elevat els seus objectius des de l’Acord de París i espera aconseguir la neutralitat de carboni en 2060, malgrat que compta a marcar el seu pic d’emissions abans de 2030.

 

Els Estats Units

 

Biden vol retallar les emissions contaminants fins a un 53% en 2030, respecte a 2005, arribar a “zero emissions” a mitjan segle i ha anunciat grans inversions per a desenvolupar sectors industrials sostenibles com l’energia solar o el vehicle elèctric.

 

L’Índia

 

El primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, tercer emissor de diòxid de carboni no ha aclarit encara per a quan aspira aconseguir la neutralitat climàtica.

 

Rússia

 

Rússia, quatre emissors del món i gran productor de combustibles fòssils el president dels quals, Vladimir Putin, no anirà a Glasgow, aspira a reduir en un 79% les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle fins a 2050, respecte a 1990, i per aconseguir les zero emissions en 2060.

 

El Japó

 

El Japó, cinqué emissor mundial de CO₂, ha revisat dràsticament els seus objectius i es proposa reduir les seues emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en un 46% per a 2030.

Últimes notícies

La sala VIP de l’aeroport de Manises estrena plats d’un cuiner amb estrela Michelin

El valencià José Manuel Miguel, del restaurant Beat de Calp, i l’empresa alacantina Esatur ja gestionen sales VIP a Barajas i altres tres aeròdroms

Màxim Huerta, primer firmant del manifest del Fòrum Jaume I per a commemorar els 750 anys de la seua mort

El Fòrum promourà la participació social i cultural a la Comunitat Valenciana amb actes i activitats fins a 2026

Un SAMU salva d’un ennuegament un bebé de 13 dies a Silla

Un familiar practica al menut una reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada de l’equip mèdic

El trasllat de la Mare de Déu reunix milers de fidels a València

La imatge de la Mare de Déu ha sigut portada en 22 minuts des de la basílica fins a la catedral entre versos i elogis

Experts en meteorologia insten a millorar la planificació urbanística, la prevenció i l’alerta primerenca

Núñez sobre el dia de la DANA: “La responsabilitat de gestionar l’emergència, en este cas, és de la Generalitat”

Una escriptora valenciana relata la clandestinitat: ‘Un abortament: 8.000 pessetes’

Les tècniques rudimentàries d’interrupció de l’embaràs en la València del franquisme, per a les dones que no podien viatjar a l’estranger

La telefonia i les entitats financeres deslliguen la indignació ciutadana en les reclamacions a Consum

Els transports ocupen el tercer lloc de les queixes en la Memòria de Consum 2024 de la Generalitat

Alerta taronja a l’interior de València per tempestes amb pedra i groga a la resta de la Comunitat

La previsió d’Aemet anuncia tempestes i ruixats forts de vesprada a la Comunitat Valenciana