Claus de la possible imputació de Mónica Oltra

El jutge argumenta que “no va existir cap voluntat d'esclarir els fets”

En joc el futur polític de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, després de la sol·licitud d’imputació que ha realitzat el jutge que investiga el cas dels abusos a una menor tutelada per part de l’exmarit d’Oltra. A poc més d’un any per a les pròximes eleccions, la possible imputació fa trontollar la coalició del Botànic.

En un acte notificat aquest divendres, el magistrat assenyala que existeixen “indicis racionals i sòlids” de la participació de la vicepresidenta del Consell en els fets pels quals ja se segueixen diligències contra 13 investigats, entre alts càrrecs de la Conselleria i treballadors del centre on van ocórrer els fets.

Oltra sembla acceptar que haurà de comparéixer davant el jutge i va ressaltar aquest cap de setmana que la imputació entra dins de la “normalitat” en la tasca de recerca del magistrat i que “explicaré el que sempre he explicat perquè la veritat només té un camí”.

Quins arguments esgrimeix el jutge per a demanar la imputació d’Oltra?

Segons exposa el magistrat, després de la recerca i els testimoniatges dels 13 imputats, “en cap moment va existir una voluntat certa d’esclarir els fets sinó per contra, d’ocultar-los”.

Entre els empleats públics i tècnics investigats estan la directora i la subdirectora general d’Infància, les dues directores territorials i el secretari, la cap de Servei d’Infància, la tècnic jurídic, el cap de la secció del menor, una tècnic i una psicòloga, així com la directora del centre de menors, la psicòloga i l’especialista de l’Institut Espill que va examinar a la nena.

Raona el jutge que existeixen “indicis racionals, seriosos i fundats de participació” de Mónica Oltra en els fets que investiga. L’instructor considera que no resulta ja possible “progressar en la investigació ordenada” sense que la vicepresidenta del Consell “seguisca sentida com investigada, sense perjudicar el seu dret constitucional de defensa i sense perjudicar el dret d’acció dels parts acusadors i de defensa dels parts acusades”.

Un altre dels aspectes als quals apunta el magistrat en el seu acte és que la Conselleria no va informar immediatament les autoritats policials o a la Fiscalia quan va tindre coneixement dels abusos. En concret, el jutge estudia si va haver-hi delictes d’abandó i omissió dels deures de guàrdia i custòdia, a partir del moment en què la menor va denunciar que estava sent objecte d’abusos per part de l’educador el febrer de 2017.

Oltra es nega a dimitir

Davant la possible imputació, tota l’oposició ha sortit a demanar la dimissió de la vicepresidenta del Conell. En canvi, Oltra, ha assenyalat que no dimitirà davant la petició d’imputació per part del jutge que investiga el seu departament per la gestió dels abusos sexuals a una menor tutelada, cas pel qual va ser condemnat el seu exmarit.

És mostra confiada que no hi haurà sentència condemnatòria i apunta que la justícia no marca la decència ni l’ètica, que és el que hi ha hagut en el seu cas.

Compromís dóna suport a Oltra

Des del partit d’Oltra, Iniciativa del Poble Valencià, defensen a la vicepresidenta i justifiquen que no dimitisca. Encara que els estatuts del partit contemplen aquesta possibilitat, exposen que s’haurà d’estudiar en el consell executiu del partit.

Apunten que tot és una trama de la ultradreta. Un procés de “caça i captura” contra Oltra. Així ho va expressar ahir l’alcalde de València, Joan Ribo, qui va apuntar que “no arribarà” la condemna de Mónica Oltra. Aquesta s’enfronta a quatre delictes: prevaricació, desobediència, ocultació de proves i malversació, delictes pensats amb presó i inhabilitació per a càrrec públic.

ÚLTIMES NOTÍCIES