València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Condemnen a l'alcalde de Torres Torres per narcotràfic i organització criminal

L'alcalde es nega a dimitir del càrrec
Ciutat de la Justícia de València   | Europa Press

 

L'alcalde del municipi valencià Torres Torres, Rafael Moisés Gil, exsocialista que va passar al grup de no adscrits fa dos anys després de ser expulsat pel PSPV-PSOE després de la seua detenció, ha estat condemnat a set anys i onze mesos de presó per delictes contra la salut pública i els drets dels treballadors, de pertinença a organització criminal, encobriment, malversació de cabals públics i blanqueig de capitals.                     

  

Rafael Gil i altres 36 dels 42 acusats en aquest procés han admès les seues responsabilitats en un judici celebrat en la secció tercera de l'Audiència Provincial de València encara que, segons ha informat el diari Levante-EMV, es nega a dimitir del càrrec i les principals forces polítiques locals s'estan organitzant per promoure una moció de censura.

  

Dos anys per pertinença a organització criminal

  

Segons consta en la sentència, a la qual ha tingut accés EFE, Gil ha estat condemnat a dos anys per pertinença a organització criminal; dos anys i multa de 6.000 euros per delictes contra la salut pública i nou mesos de presó i inhabilitació per a ocupació o càrrec públic durant dos anys per encobriment.                   

    

També a sis mesos per un delicte contra els drets dels treballadors; dos anys de presó i inhabilitació durant sis anys per malversació i huit mesos de presó i multa de 125.000 euros per blanqueig de capitals.

 

Una organització de tràfic de marihuana i armes de foc 

  

Rafael Gil va ser expulsat del PSPV a l'estiu de 2016, després de ser detingut en una operació dirigida per la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra contra una organització dedicada al tràfic de marihuana i armes de foc des d'Espanya a diversos països d'Europa utilitzant una empresa logística propietat de l'alcalde de Torres Torres. Consultat per EFE, l'alcalde ha declinat realitzar qualsevol tipus de declaració respecte a aquest assumpte.