València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Crítiques a Ximo Puig en el Debat de Política General celebrat hui en les Corts

Tant Compromís com el PPCV han mostrat discrepàncies en les declaracions de Puig
Eva Ortiz, portaveu i secretària general del PPCV | PPCV Arxiu

 

Al llarg del Debat de Política General que s'ha desenvolupat al llarg de tot el matí en les Corts, s'han tractat diverses qüestions, com ara l'educació, els assoliments del Govern del Botànic, o altres matèries de finançament. Però alguns grups parlamentaris han mostrat estar en desacord en alguns punts del discurs de Ximo Puig i concretament cadascú ha trobat a faltar una cosa en la seua intervenció de hui en les Corts.

Falta d'un «missatge clar»

Per una banda, Fran Ferri, síndic de Compromís en les Corts, ha manifestat que troba a faltar un missatge clar en quant a finançament, per part de Ximo Puig durant aquest debat. Recordem que Ximo Puig havia intervingut subratllant la importància d'un bon finançament autonòmic, preocupació que ha dit que manifestarà a Sánchez quan aquests dos es reunisquen en octubre. Ferri ha insistit que cal saber què aportarà el cap del Consell en la reunió que mantindrà amb el president del govern central. Així mateix ha demanat «saber què passarà en eixa reunió», ja que «devem seguir reivindicant mane qui mane en Madrid, un sistema de finançament just».

  

  

 

Posicionament respecte a la polèmica de Carmen Montón

Per altra banda, la secretària general del PPCV i portaveu adjunta en les Corts, Eva Ortiz, ha instat este dimarts al president del Govern, Pedro Sánchez i al de la Generalitat, Ximo Puig, a pronunciar-se sobre el màster de la ministra de Sanitat, Carmen Montón que tanta polèmica està ocasionant. La portaveu ha dit que «són ells els que han de prendre cartes en l'assumpte». En un dels descansos ha assenyalat que el que ha trobat a faltar són les declaracions dels dos dirigents davant les presumptes irregularitats en el màster de la seua companya de partit i ministra de sanitat. Argumenta que «han passat moltes hores i encara no ha sentit el que pensen».