Declaren culpable al marit per l'assassinat de la valenciana Pilar Garrido

Els anys de condemna es donaran a conéixer el pròxim dilluns.
Pilar Garrido i el seu marit | cedida

 

Aquest dijous, l'acusat Jorge Fernández era declarat culpable de l'assassinat de la seua dona, la valenciana Pilar Garrido, per part d'un tribunal mexicà. La Procuraduría General de Justicia de Tamaulipas, a Mèxic, confirmava la culpabilitat de Jorge Fernández, en considerar-lo autor de l'estrangulament de la seua dona, així com de l'acció de desfer-se del cos abandonant-lo en un paratge, en juliol de 2017.

L'acusat es declarava innocent i la seua defensa al·legava que no hi havia proves concloents que demostraren la implicació de Fernández en la mort de Garrido. En la mateixa línia, la mare i la germana de Pilar Garrido testificaven en favor de Fernández i demanaven proves més clares de la culpabilitat de l'acusat.

Els anys de condemna es donaran a conéixer el pròxim dilluns, en una nova sessió, però des de la defensa del condemnat ja s'ha comunicat que recorreran la sentència.

Desapareguda en juliol de 2017

Pilar Garrido va desaparéixer el 2 de juliol de 2017. La valenciana, de 34 anys, tornava amb Jorge Fernández, el seu marit, a Ciudad Victoria (Mèxic), després d'estar uns dies a la platja. A finals del mes de juliol apareixien les seues restes en un paratge proper. Les proves d'ADN confirmarien dos setmanes després que els ossos pertanyien a la valenciana desapareguda.

El 29 d'agost de 2017 la Fiscalia de Mèxic va detindre a Fernández per detectar contradiccions en les seues declaracions. El judici va començar el passat 30 d'agost, i fins a eixa data l'acusat va romandre en presó preventiva. El cas també s'ha allargat en el temps a causa de diversos fets, com la renúncia d'alguns advocats o l'assassinat d'un jutge i una membre de la fiscalia en el mes de desembre.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!