La DGT espera 1.820.000 desplaçaments en Setmana Santa a la Comunitat Valenciana

La DGT recorda que en la Setmana Santa de l'any passat 31 persones van morir en les carreteres espanyoles.
Leer en español
Imatge d'arxiu | Cedida

 

La Direcció General de Tràfic (DGT) espera 1.820.000 desplaçaments en la Comunitat Valenciana, entre llargs recorreguts i interns a l'entorn dels nuclis urbans, durant la primera fase de l'operació especial de trànsit de Setmana Santa.

 

En concret, aquesta primera fase es desenvolupa a partir de les 15.00 hores d'aquest divendres, dia 12 d'abril, fins a la mitjanit del diumenge 14 d'abril, segons ha informat el Centre de Gestió de Tràfic de València.

 

Aquesta xifra de moviments per al conjunt de les tres províncies correspon a la suma dels desplaçaments als voltants dels nuclis urbans, més el 19% que correspon a l'àrea d'influència del centre valencià dels 3.950.000 desplaçaments de llarg recorregut que s'esperen a nivell nacional i que suposen 750.500.

 

D'aquesta xifra, la distribució orientativa dóna una previsió a la província de València de 920.000 desplaçaments, a la d'Alacant 600.000, i a la de Castelló 300.000.

 

La DGT preveu que es produïsquen en els pròxims dies de l'operació de Setmana Santa que comença aquest divendres 15,5 milions de desplaçaments de llarg recorregut, un 7,4 per cent més que en el mateix període de 2018, i es desenvoluparà en dos fases.

 

En la primera, en la qual es preveuen 3,9 milions de desplaçaments, es prolongarà fins a les dotze de la nit del diumenge 14 i la segona començarà a partir del pròxim dimecres, dia 17, excepte en la Comunitat Valenciana i Catalunya que començarà al dia següent.

 

Aquesta segona fase finalitzarà la mitjanit del dilluns 22 amb l'operació retorn, que es desenvoluparà des del dissabte 20 a la vesprada i es prolongarà durant tot el diumenge i el dilluns de Pasqua, ja que a Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Navarra, País Basc, Castella-la Manxa i La Rioja aquesta jornada serà festiva.

 

En la resta de comunitats, tot i no ser festiu, eixe dia no és lectiu per a escolars i universitaris, per la qual cosa es preveu que també es produïsca una important quantitat de moviments de retorn cap als grans nuclis urbans que se sumaran als d'una jornada laborable qualsevol.

 

L'operatiu especial d'enguany s'ha fet coincidir amb una nova campanya de conscienciació que, de forma irònica, reflecteix el "top" de les destinacions vacacionals dels conductors infractors: l'hospital, la presó o directament al cementeri.

 

La DGT recorda que en la Setmana Santa de l'any passat 31 persones van morir en les carreteres espanyoles i altres 159 van resultar ferides i van requerir hospitalització.

 

Enguany hi haurà 9.200 agents de l'Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil treballant en Setmana Santa a les carreteres, 400 més que l'any passat, i s'utilitzaran 216 càmeres de vigilància per al correcte ús del cinturó, a més de comptar amb 724 punts de control de velocitat, 62 radars de tram, 557 mòbils, deu helicòpters operatius i huit drons.

 

Com a complement a tots aquests mitjans, l'Agrupació de Tràfic utilitzarà durant aquests dies 264 vehicles camuflats que circularan principalment per carreteres convencionals, i s'intensificaran els controls preventius d'alcohol i drogues.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris