La Diputació de Castelló obri el seu catàleg digital de llibres durant l’estat d’alarma

Imatge d'un home utilitzant un ordinador

L’accés al catàleg és lliure i gratuït | Pixabay

 

La Diputació de Castelló obri des de hui, dilluns, tot el seu catàleg digital de llibres, format per vora 200 publicacions, per a que qualsevol persona puga consultar i descarregar els arxius de lectura de forma totalment lliure i gratuïta.

 

Esta és una de les mesures adoptades per la diputada Ruth Sanz per a fer més amena la situació de confinament que vivim i que ha de servir per a impulsar el consum de continguts culturals en línia. Sanz ha explicat que esta mesura s’estendrà durant el període d’alarma i ha animat la població a aprofitar l’ocasió per a conéixer «el magnífic treball que fan els nostres autors castellonencs i, com no, també el nostre servici de Publicacions, tan valuós i alhora tan desconegut per a la ciutadania».

 

Entre les publicacions ja disponibles en la xarxa s’inclouen les últimes novetats editorials, com ‘Pintar la crònica i el mite’, escrit per Antonio Gascón en homenatge a l’artista Amat Bellés. Una obra que va ser presentada ara fa dos setmanes en el Palau Provincial per part del president de la Diputació, José Martí, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón. En este sentit, Sanz ha confirmat també que s’inclouran les edicions editades en col·laboració amb l’UJI.

 

Per tal d’accedir a este servici, només heu d’accedir al web del Servici de Publicacionshttps://publicaciones.dipcas.es, i elegir el llibre desitjat fent ús de l’opció ‘descarregar pdf’. L’opció de compra física també està disponible.

 

L’arxiu més gran de la província, en línia

A banda d’oferir la possibilitat d’adquirir a cost zero totes les publicacions digitals editades per la institució provincial, cal fer especial esment a l’immens arxiu que disposa la Diputació i que és accessible les 24 hores del dia des de qualsevol lloc del món. En este sentit, la diputada ha recordat que es poden consultar més d’un milió d’arxius entre fotografies antigues de la província, actes antigues de la diputació, llibres històrics, col·leccions universitàries, etc.

 

Ara com ara, l’Arxiu de la Diputació «custodia milions de documents, tant textuals com gràfics, que parlen de les nostres comarques, de la nostra història, dels nostres costums i de les nostres tradicions, un tresor que estem obligats, per convicció pròpia, a posar en valor i a difondre», ha conclòs Sanz. L’arxiu pot consultar-se des de l’adreça https://archivopublicaciones.dipcas.es/va/

ÚLTIMES NOTÍCIES