Un dispositiu en les ulleres de natació, el nou sistema de prevenció d’ofegaments

Compartir:

Alfafar serà la primera localitat de la Comunitat Valenciana a incorporar aquest pioner mecanisme en els seus cursos de natació infantil

Alfafar serà la primera localitat de la Comunitat Valenciana a incorporar un nou sistema de prevenció ofegaments en la piscina del Complex Esportiu Municipal, gestionada per SUMA Fitness Club, especialment per als cursos de natació de xiquets i xiquetes. A més, aquest mecanisme permetrà als nadadors saber en temps real les seues marques esportives.

Nagi Smartpool, el “revolucionari” sistema en la natació desenvolupat per l’empresa valenciana Zonyx permetrà als serveis de socorrisme detectar gràcies a un sistema de localització en temps real, un xicotet dispositiu que porta el nadador en les seues ulleres de natació, si la persona aquesta davall de l’aigua més de 45 segons. Encara que en el cas d’aquest club es baixarà el temps màxim d’actuació a 15 segons per a millor la capacitat de prevenció.

En concret aquest dispositiu a través d’una connexió Bluetooth trasllada el temps que porta l’usuari submergit en l’aigua i en el cas que siga major al temps de seguretat es llança un senyal d’alarma amb vibració al rellotge intel·ligent que porta el socorrista. Així mateix, el socorrista des de la seua zona de vigilància i a través d’una pantalla observarà exactament el punt on està localitzada la persona.

De la mateixa manera, segons ha explicat el regidor d’Esports, Eduardo Grau, l’Ajuntament d’Alfafar i el Complex Esportiu Municipal SUMA posarà en ús aquest innovador sistema de seguretat en els pròxims cursos de natació preescolar i escolar, convertint-se així en la primera piscina de Comunitat Valenciana i la segona de tota Espanya a fer-ho en cursos infantils.

És un honor per a l’Ajuntament d’Alfafar poder comptar amb aquest dispositiu en la nostra piscina perquè va aportar seguretat i confiança als pares perquè els xiquets continuen en els cursos i es puguen incorporar nous” ha manifestat Grau, que també ha assegurat que estan “molt contents i orgulls” a ser la primera localitat a incorporar aquest dispositiu perquè “és un exemple que la col·laboració públic privada funciona”.

Segons ha explicat el responsable de Màrqueting i Comunicació de Suma Fitness Club, Javier Muñoz, “concretament la temporada que ve col·locarem a cada xiquet un dispositiu i el monitor de cada grup tindrà un altre vinculat als seus alumnes, i si per qualsevol motiu queda submergit un temps considerable, el socorrista o el monitor actuaran”. “Seguretat sempre hi ha, però això és un plus, una capa més de seguretat” ha manifestat.

En aquest sentit, han assegurat que tots els anys estan entorn dels 1.200 xiquets i xiquetes per curs i que ara estan rebent més renovacions o inscripcions després de la presentació d’aquesta “seguretat addicional”.

Marques en temps real

A més, aquest sistema a part de servir com a mecanisme de prevenció d’ofegament també servirà perquè aquells usuaris que utilitzen les instal·lacions puguen saber en temps real les seues marques esportives. Exactament aquest dispositiu una vegada activat indicarà el nombre de llargs realitzats, els metres recorreguts o el temps de nadar i de descans.

Per part seua, Muñoz ha explicat que l’altre “vessant” d’aquesta tecnologia que han implantat en les seues instal·lacions d’Alfafar “permet comptabilitzar una sèrie de paràmetres habituals per al nadador que abans havien de fer-ho mentalment” i que aquesta informació permet així “augmentar la qualitat de l’entrenament i l’experiència del servei de natació”. Així mateix, pròximament es posarà en marxa una aplicació mòbil que permetrà consultar l’històric de nadar i marques.

EL MÉS LLEGIT

Una dona es ‘casa’ amb un ninot de drap i tenen un fill: ‘Estic molt enamorada’

La dona va celebrar una boda amb 250 convidats i més tard un 'part' a la seua casa amb infermera i metge

Mor un conductor d’autobús atropellat pel seu propi vehicle

La víctima s'ha baixat en detectar una avaria en l'autobús que ha acabat atropellant-li

María del Monte presenta a la seua nóvia durant l’Orgull de Sevilla 2022

"He intentat protegir-la des de fa 23 anys", va declarar la cantant durant el pregó

Tornen a pujar considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat

Sanitat ha notificat 20 morts per coronavirus des de l'última actualització, entre els quals cal destacar un jove de 36 anys