La falta de subministraments aboca a Ford Almussafes a prorrogar l’ERTO

Compartir:

La direcció de la planta valenciana planteja estendre l'actual expedient d'ocupació fins al 31 de juliol

No corren bons temps per a la planta d’Almussafes. I és que la falta de microxips, la crisi de subministraments a conseqüència de la guerra a Ucraïna i el tancament quasi un mes del port de Xangai han tornat a abocar a la factoria valenciana a un nou Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), el tercer en el que va d’any.

Aquesta mateixa setmana la direcció comunicava al Comité d’Empresa noves modificacions en el calendari del vigent ERTO, la qual cosa havia provocat que s’esgotaren pràcticament tots els dies disponibles d’aquest expedient. Encara que al principi tenia una vigència de fins al 30 de juny, els continus canvis en el calendari han portat a acabar.

És per això, que aquest divendres en la reunió de la Comissió de seguiment de l’ERTO, l’empresa hauria sol·licitat l’extensió de l’expedient fins a finals de juliol, segons fonts sindicals. Això seria possible perquè la Reforma Laboral permet la pròrroga dels ERTO, sense necessitat de negociar un altre nou quan les circumstàncies són les mateixes.

A més, segons fonts sindicals serien necessaris entre deu i dotze dies d’atur en l’actual situació de falta de components. “Si aconsegueixen que els problemes en la cadena de subministraments se solucionen, la direcció renunciaria a l’ERTO” assenyalen les mateixes fonts. De la mateixa manera, per a dilluns que ve a la vesprada s’ha convocat una altra reunió per a concretar el programa i els dies de producció, ja que aquest divendres no s’ha pogut establir per “falta de claredat”.

Per part seua, el sindicat majoritari en la planta, UGT ha manifestat que “una vegada més, som conscients de la situació i que les circumstàncies no han canviat. La resta de sindicats del Comité no s’ha pronunciat encara que estan en contra de tots els ERTEs des de la pandèmia”.

Un mes de la decisió de Ford Europa

Aquesta notícia arriba un mes abans que la direcció de Ford Europa trie entre la planta d’Almussafes o la de Saarlouis per a adjudicar-los la producció dels dos últims models elèctrics. Cal recordar que en el cas que la planta valenciana fora la triada, entraria en vigor l’Acord per l’Electrificació que contempla contenció salarial fins a 2027 i mesures de flexibilitat laboral com a ampliació de la jornada en 15 minuts.

No obstant això, tal com va anunciar fa unes setmanes la direcció europea, siga com siga la planta que reba els nous models, ambdues hauran de “sotmetre’s a un redimensionament de la seua estructura actual”, és a dir, aplicar ajustos en matèria laboral.

EL MÉS LLEGIT

Marta Calvo: els investigadors descarten que el presumpte assassí l’esquarterara

Els especialistes en escenes del crim creuen “impossible” que l'acusat desmembrara el cos sense deixar petjades ni restes de productes químics

La Generalitat atorgarà 300 euros a uns 150.000 autònoms per a pal·liar la inflació

Estes ajudes seran compatibles amb els 200 euros anunciats pel Govern central, arriben com més prompte millor al col·lectiu

Els sanitaris es mobilitzen per a poder jubilar-se als 60 anys

El personal sanitari ja ha aconseguit més de 150.000 signatures que avalen aquesta petició, al·legant que, estan exposats a majors riscos de diversa naturalesa laboral

Dies de pocs canvis

L'ambient quedarà més humit i bascós però les temperatures mostraran una clara tendència a baixar