La Fe de València tindrà un equip de protonteràpia donat per Amancio Ortega

L’Hospital La Fe de València comptarà amb un equip de protonteràpia donat per la Fundació Amancio  Ortega Gaona que permetrà augmentar un 30% el nombre de pacients atesos, que actualment se situa en 600 pacients a l’any. Per instal·lar-lo, la Generalitat invertirà 20 milions d’euros en la construcció d’un búnquer, allotjat als voltants de l’hospital.

Es tracta d’un dels 10 equips de protonteràpia per tractar pacients oncològics que aquesta fundació ha donat al Ministeri de Sanitat. Aquest equip d’alta precisió i última generació, amb un cost de 28 milions d’euros, ofereix la tecnologia més avançada per al tractament del càncer i s’instal·larà per donar servei als pacients de la xarxa pública de tota la Comunitat Valenciana, així com d’altres territoris limítrofs.

El dispositiu de La Fe serà el primer equip de protonteràpia de la xarxa pública valenciana, ja que actualment a Espanya només n’hi ha dos a la sanitat privada. Aquesta modalitat de radioteràpia per a pacients oncològics permet un tractament més localitzat i està especialment indicada, entre altres casos, per a població pediàtrica.

Així ho ha anunciat, el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita al costat de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, que a més serà un dels centres que renovarà o ampliarà els seus equips d’alta tecnologia gràcies al Pla INVEAT que impulsa el Ministeri de Sanitat, a través dels fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El cap del Consell també destaca l’aposta per la sanitat pública mitjançant una inversió superior a 100 milions d’euros per a la renovació de tecnologia sanitària a la Comunitat Valenciana, així com amb la implementació de la Història Clínica Electrònica Europea, projecte que lidera a Espanya l’Hospital Clínic Universitari de València.

81 milions renovació tecnologia Sanitària
En total, es destinarà amb el programa IVEAT més de 81 milions d’euros a la Comunitat Valenciana, dels 740 milions que distribuirà a tot Espanya. Aquesta inversió permetrà renovar 42 equips i ampliar-ne 36 més en aquesta comunitat autònoma, un total de 78. Aquests equips es distribuiran en 22 centres de les 3 províncies.

Es preveu renovar així 11 equips per a la província de Castelló, amb un cost de 12 milions d’euros; 47 equips a València, fet que suposarà una inversió de 48 milions d’euros; i 20 equips a la província d’Alacant, amb 21 milions d’euros.

En concret, es tracta de 18 equips de tomografia axial computada (TAC); 29 equips de ressonància magnètica; 13 acceleradors lineals de partícules; 6 gammes càmera; 2 equips de braquiteràpia digital; 2 equips de tomografia axial computada de planificació; 5 equips d’angiografia vascular; un equip d’angiografia neuroradiologia i dos equips d’hemodinàmica.

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe és el centre que rebrà més equips (5 equips de renovació i 6 d’ampliació). A l’Hospital Clínic Universitari de València, per la seua banda, es renovaran un total de 6 equips i se n’ampliaran 4 més.

Es reduirà així l’obsolescència del parc tecnològic d’equips d’alta tecnologia de l’SNS, garantint la renovació del 100% dels equips que tenen 12 anys o més, i addicionalment, dels acceleradors lineals i TC de 10-11 anys, en línia amb les recomanacions de les societats científiques.

Finalment, la taxa mitjana de densitat d’equips d’alta tecnologia per 100.000 habitants s’elevarà com a mínim un 15% amb l’objecte de “millorar l’equitat” a l’accés a tot el territori nacional, apropar el servei a les persones pacients i situar el SNS, de forma progressiva, a la mitjana europea.

ÚLTIMES NOTÍCIES