València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Felip VI i presidirà els premis Jaume I, i la reina Letícia se sumarà a la Nit de l'Economia valenciana

Els premis Jaume I reconeixen la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i l'emprenedoria espanyola més capdavantera

El Rei Felip VI lliurarà demà 7 de novembre en la Llotja de la Seda de València els Premis Rei Jaume I, que commemoren els seus 30 anys d'existència i que reconeixen la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i l'emprenedoria espanyola més capdavantera, ha informat la fundació organitzadora. Hores després, el monarca assistirà a la Nit de l'Economia Valenciana, en aquest acte acompanyat per la Reina Letícia.

    

Els sis guanyadors d'aquesta edició dels Jaume I són María Vellet Regí, en la categoria de Investigació Bàsica; Xavier Freixas Dargallo en Economia; Dolores Corella Piquer en Investigació Mèdica; Íñigo J. Losada Rodríguez en Protecció del Medi ambient; Ramón Martínez-Máñez en Noves Tecnologies; i Enrique Silla Vidal en el premi a l'Emprenedor.

 

Un total de 146 premiats en els seus 30 anys

 

Al llarg de tres decennis s'han reconegut a un total de 146 premiats. Investigació Bàsica és la categoria que compta amb major nombre de guardonats, 31 (el primer any va haver-hi dos premiats d'aquesta especialitat); li seguix Economia amb 30; Investigació Mèdica/ Medicina Clínica amb 26; Protecció del Medi ambient amb 24; Noves Tecnologies, 19; i Emprenedor, el més recent, 9. Existixen altres dos distincions que ja no es convoquen: Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat, amb 6 premiats, i Compromís Social, amb un, detallen els impulsors d'aquestes distincions.

    

Durant aquests 30 anys han participat com a jurats més de mil personalitats de diferents àmbits, dels quals 60 són Premis Nobel en especialitats com a Física, Química, Medicina i Fisiologia, i Economia; i s'han registrat prop de 3.000 candidatures en les diferents matèries.

 

Presidiran la Nit de l'Economia Valenciana per la vesprada

  

D'altra banda, els Reis presidiran la Nit de l'Economia Valenciana, organitzada per la 'Cámara de Comercio' de València, que es desenvoluparà en el Palau dels Arts a partir de les 19:00 hores, i on es lliuraran els seus premis anuals a Pulverizdores Fede, en la categoria d'Innovació en l'empresa; Grupo Istobal, per l'excel·lència en el seu model de gestió empresarial; Walkerpack MPL, per una companyia socialment compromesa, i Cotoblau pel seu impuls a la internacionalització. A més, la 'Cámara de comercio' este any atorga dos reconeixement més, el primer a Smurfit Kappa Group, una empresa estrangera; y el segon a Ricardo Císcar, president de Dacsa, per la trajectòria empresarial.