Ford Almussafes deixarà de fabricar la 'Transit' per al mercat nord-americà en 2021

La marca fabricarà la pròxima generació del Transit Connect a Hermosillo (Mèxic).
Leer en español
Factoria de Ford Almussafes | Europa Press

 

El fabricant d'automòbils Ford ha anunciat que fabricarà la pròxima generació del Transit Connect a Hermosillo (Mèxic) des de 2021, la qual cosa motivarà que la companyia deixarà d'exportar aquest model al mercat nord-americà des de la seua planta d'Almussafes (València).

 

Fonts de la companyia van explicar a Europa Press que el volum d'exportació del Transit Connect a aquest mercat oscil·la entre 35.000 i 40.000 unitats anuals i van destacar que la factoria valenciana continuarà muntant aquest model per a la seua comercialització en el mercat europeu.

 

Des de la marca de l'oval van explicar que la fabricació d'aquest vehicle comercial a Mèxic suposa augmentar el contingut canadenc i estatunidenc del model, impulsant els llocs de treball als Estats Units i el subministrament de components per part de proveïdors nord-americans.

 

"També ajuda a millorar la rendibilitat de la gamma nord-americana del Transit Connect, que és part de l'oferta de Ford líder en el sector referent a vehicles comercials i furgonetes", va assegurar l'empresa.

 

La corporació estatunidenca va apuntar que aquesta decisió està en línia amb el seu compromís de continuar trobant formes per a millorar la seua competitivitat global i està en línia amb els anuncis recents en relació amb la finalització del negoci de camions pesats al Brasil i de reestructuració de les seues operacions a Europa.

 

"Continuem treballant per a trobar i millorar les formes per a impulsar el nostre estat de forma com a empresa i com un dels fabricants líders", va assegurar el responsable d'Operacions Globals de la corporació, Joe Hinrichs.

 

Producció d'elèctrics

D'altra banda, la companyia ha anunciat l'adjudicació a una segona planta a Amèrica del Nord de la producció d'un nou model elèctric, després de la de Cuautitlan (Mèxic), on es muntarà des de 2020 un nou totcamí elèctric.

 

Així, Ford invertirà 850 milions de dòlars (més de 750 milions d'euros) en la factoria de Flat Rock, en l'Estat de Michigan (els Estats Units) fins a 2023, una suma que servirà per a la seua adaptació a la fabricació del nou Mustang i també de vehicles elèctrics.

 

"La planta es convertirà en la seu de producció de models de la nova generació de vehicles elèctrics de bateria de Ford amb arquitectura flexible", va explicar l'empresa, que invertirà 11.100 milions de dòlars (9.823 milions d'euros) en vehicles elèctrics.

 

La marca va indicar que els 750 milions per a Flat Rock fins a 2023, amb els quals es posarà en marxa un segon torn de treball, formen part d'una injecció econòmica total de 900 milions de dòlars (quasi 800 milions d'euros) a la regió sud-est de Michigan, aconseguint la creació de 900 llocs de treball. D'altra banda, Ford també ha anunciat que en 2021 començarà a fabricar el seu primer vehicle autònom en un nou centre específic per a aquests models a Michigan. "A mesura que avancem en la producció de vehicles autònoms, aquest pla ens permet ajustar la nostra inversió per a adaptar-se al ritme de creixement d'aquesta nova i emocionant tecnologia", va afirmar Hinrichs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris