Ford Almussafes arriba a un acord amb la direcció europea per a intentar salvar el futur de la factoria

Compartir:

El sindicat majoritari de Ford Almussafes, UGT, ha aconseguit arribar a un acord aquest dijous amb la direcció de Ford Europa per a intentar salvar el futur de la planta valenciana. Els representants dels treballadors s’havien traslladat aquest dimecres fins a la ciutat alemanya de Colònia per a presentar una proposta i aconseguir la producció dels dos últims models elèctrics que falten per adjudicar.

Segons fonts sindicals, després d'”intenses reunions a contrarellotge” han pogut assolir un acord que serà traslladat fins a Detroit, qui prendrà la decisió final i decidirà entre Almussafes i Saarlouis, l’altra planta que competeix pels nous vehicles. Aquest anunci, s’ha conegut just el mateix dia que acabava el termini imposat per la multinacional per a obtindre un acord que assegurara la competitivitat i viabilitat de la planta.

La proposta dels sindicats implicava acceptar quatre o cinc anys de contenció salarial, però condicionat a l’adjudicació dels vehicles elèctrics i de poder recuperar més tard els valors entorn de l’IPC, així com algunes mesures de flexibilitat laboral a partir de 2025 quan ja es fabricaren els nous models.

Mentre que l’empresa demanava a la plantilla una sèrie d’ajustos laborals que demandaven una rebaixa salarial del 10%, reduir les vacances en una setmana i ampliar 30 minuts cada torn de treball per a “poder ser competitius”.

Així mateix, encara no es coneixen els detalls del conveni entre la direcció i el sindicat UGT del qual depenen més de 6.500 treballadors, i més de 25.000 ocupacions directes de les més de cent empreses que treballen per a la factoria.

Generalitat farà tots els esforços
A més, aquest mateix dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, va manifestar que des de la Generalitat s’han fet i es faran “tots els esforços” perquè Ford es mantinga en la Comunitat Valenciana perquè assegura és la planta “més competitiva” que tenen a Europa.

Així mateix, va assenyalar que “confiem en la proposta de l’empresa i els sindicats perquè és una proposta solvent per a mantenir els llocs de treball”. “Ford és una empresa molt important en la Comunitat Valenciana, tractora per a un clúster molt potent de l’automòbil”, va indicar Puig.

Proveïdors “optimistes”
D’altra banda, els proveïdors del sector de l’automòbil de la Comunitat Valenciana han rebut amb “optimisme” la notícia que la negociació entre els treballadors de Ford i l’empresa s’ha tancat amb un acord en positiu. Aquest acord, en el qual la indústria auxiliar no té capacitat d’ingerència, permet a l’empresa tractora del sector en la Comunitat Valenciana mantindre’s en la lliça dins del pla de reestructuració de la multinacional.

Per a la presidenta de l’Associació Valenciana de la Indústria de l’Automoció (AVIA), Mónica Alegre, “estàvem molt expectants i considerem que ha sigut un exercici de responsabilitat i de generositat per totes les parts. De la decisió que es prenga en els pròxims mesos en la seu de la multinacional dependrà el futur del sector. Aquest acord és, almenys, un avantatge en la graella d’eixida”.

EL MÉS LLEGIT

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor

Conciliatech, campus gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus de la ciutat de València, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaren 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys

Mor Gleycy Correia, Miss el Brasil 2018, després d’una operació

La jove tenia tan sols 27 anys i portava dos mesos en coma per una cirurgia per a extirpar les amígdales que va acabar amb una greu hemorràgia ja a casa