La Generalitat demanarà gestionar el servei de Rodalies perquè no funciona com cal

Compartir:

 

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat en la seua primera intervenció del Debat de Política General que s’està celebrant este matí a Les Corts que la Generalitat Valenciana demanarà la gestió del servei de Rodalies, Que depén del Govern, perquè “no funciona com cal”. “La nostra voluntat és irreversible, volem les Rodalies per millorar-les” ha assegurat.

En paraules de Puig “és un problema que va des de fa molts anys” i per això es va a sol·licitar formalment a l’Estat la transferència de la gestió del servei de Rodalies. “Serà un procés llarg que iniciarem abans de final d’any amb la garantia dels recursos humans, materials i financers” ha explicat el president.

Segons el cap del Consell “el nostre territori” és “urbà i rural i amb grans aèries de despoblació” per això, també es crearà un nou model de transport a demanda per a les comarques en despoblament. Este servei es podrà demanar prèviament per telèfon o mitjançant una APP i es posarà en funcionament a partir de l’any vinent.

A més, el Consell durà a terme quatre actuacions per “potenciar el transport públic” i “reduir les emissions” i així fer front a la descarbonització i l’Emergència Climàtica. Estes accions suposaran la creació de tres línies de tramvia a València amb una inversió de 65 milions i un pla de millora de freqüències de Metrovalencia dotat amb 235 milions.

Per la seua banda, a Alacant contemplen la construcció de la connexió del TRAM amb Sant Joan d’Alacant i Mutxamel i el projecte d’estació intermodal d’Alacant per 75 milions; i a Castelló la construcció del Bulevard de la Plana i la Ronda de Castelló per 40 milions d’euros.

Més projectes

 

Puig també ha detallat que una altra de les actuacions serà “Salvar l’Albufera” per a la seua recuperació ambiental i que suposarà una inversió de 600 milions d’euros per protegir i recuperar “la zona humida més emblemàtic”. També ha informat que el Govern espanyol “ha donat el vistiplau” a este projecte que “donarà una solució integral de futur” a l’Albufera.

Així mateix, ha anunciat una actuació “disruptiva” que suposarà en paraules de Puig “un abans i un després” i convertirà a Espanya “en un referent mundial en bateries des de la Comunitat Valenciana”.

Per a això s’impulsarà des de la Generalitat un projecte estratègic de bateries com la creació la Gigafactoría Element encapçalat per Power Electronics i que podrà arribar a crear 30.000 llocs de treball.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...