La Generalitat estendrà la rebaixa del 30% en el transport públic a tot 2023

Compartir:

Aquesta pròrroga de la rebaixa s'inclourà en els pròxims Pressupostos autonòmics de 2023 i s'aplicarà fins al 31 de desembre del pròxim any

La Generalitat Valenciana ampliarà la reducció addicional d’un 30% en el preu dels abonaments i títols multiviatge de tots els serveis de transport públic competència de la Generalitat fins al 31 de desembre de 2023. Aquesta proposta s’inclourà en els pròxims Pressupostos autonòmics per a 2023.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control en Les Corts en resposta a la síndica de Podem, Pilar Lima, que li ha demanat dur a terme mesures “valentes” per a fomentar i impulsar el transport públic i ha posat com a exemple la tarifa plana d’Alemanya de nou euros al mes.

Aquesta reducció del 30% que està en vigor des del passat 1 de setembre, i que al principi estaria fins a finals de 2022, s’aplica en tots els abonaments i títols multiviatge de Metrovalencia, MetroBus, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló, a excepció dels bitllets senzills i d’anada i volta.

De la mateixa manera aquest anunci se suma a l’ampliació de la gratuïtat en 2023 dels viatges de Rodalia i Mitjana distància anunciades pel Govern d’Espanya, així com a les baixades de preu de fins a un 50% aplicades durant aquest any pel govern valencià i a la gratuïtat del transport públic autonòmica per a tots els menors de 30 anys a través de l’Abonament Temporal Jove, sobre la qual Puig ha reconegut l’existència de “problemes” per a la seua tramitació i la seua extensió “com a mínim” fins al 15 de gener per les molèsties.

Per al cap del Consell les mesures aplicades en matèria de transport pel govern valencià en els últims mesos han tingut un impacte “molt positiu” en la societat valenciana. És per això que ha tornat a instar el Govern d’Espanya en la “millore de manera substancial” la inversió en infraestructures, concretament en Rodalia, en els Pressupostos Generals de l’Estat. “Ací és on resideix la qualitat de vida dels treballadors i estudiants” ha conclòs Puig.

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

El programa solca aquest dimecres el segon riu d’Europa, que passa per deu països.

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, a la final del Benidorm Fest 2023

Fusa Nocta, de Gandia, passa a la final del dissabte 4 de febrer, però s'acomiaden la representant alacantina, Sofia Martín, i el valencià, Aritz Arén

El salari mínim puja fins a 1.080 euros al mes en 14 pagues

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que esta pujada es realitzarà amb efectes retroactius per situar-lo en el 60% del salari mitjà espanyol

El 66% de les fosses valencianes de la dictadura ja s’han excavat i hi ha localitzades 2.166 víctimes

La Generalitat crea un nou portal de Memòria Democràtica amb un cens de víctimes i vestigis franquistes
CatalanSpanish