El Govern explica com serà la tornada a les escoles mentres no hi haja vacuna

La ministra d'Educació, Isabel Celaá

Isabel Celaá explica com serà la tornada al col·legi en setembre | Cedida

 

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha concedit una entrevista a ’20minutos’ a on exposa com serà la tornada a les escoles en setembre i la reforma educativa que es durà a terme. L’arribada de la COVID-19 a Espanya va paralitzar l’educació fins ara coneguda i els centres van procedir a tancar les portes el passat 13 de març.

 

Des d’eixe moment, els centres van començar a impartir les classes per internet i res es va saber sobre com actuaria el Govern pel que fa a l’educació fins que la ministra d’Educació va comunicar, després d’una conferència sectorial amb les comunitats autònomes, que el curs 2019-2020 s’acabava en juny i que els alumnes no tornarien a tindre classes presencials.

 

D’acord amb estes declaracions, Pedro Sánchez va explicar en la roda de premsa de dimarts passat, 28 d’abril, que el pròxim curs començaria en setembre. Un començament que serà molt diferent de tots i que estarà subjecte a l’arribada d’una vacuna que, mentres arriba, suposarà uns canvis als que ens haurem d’acostumar.«Fins que no tinguem un remei o una vacuna l’única ferramenta per a combatre el virus és el confinament» assegura rotunda Isabel Celaá.

 

No obstant això, l’Executiu deixava la porta oberta al fet de què alguns centres procediran a reobrir-se en la segona fase per a aquells alumnes que s’enfronten a exàmens importants, com els de 4t de l’ESO, 2n de Batxillerat o els cicles superiors d’FP. A demés dels centres dedicats a educació especial i Infantil de 0 a 6 anys, sempre que els pares acrediten que no poden teletreballar.

 

Celaá té clar que per a que la tornada als col·legis siga efectiva i no supose un pas enrere, s’ha de tindre en compte el compliment estricte de les normes d’higiene i seguretat per a evitar el contagi per coronavirus. La distància de seguretat és imprescindible i per a garantir-la, els col·legis hauran de prendre una sèrie de mesures tant per als alumnes com per al professorat, que comptarà amb la protecció adequada.

 

Les aules amb la mitat dels alumnes

Mantindre la distància de seguretat en les escoles és una faena del tot complicada i per això es prendran unes mesures que canviaran per complet la manera en què s’anava a l’escola i que es traduiran en un menor número d’alumnes en les aules. «Això obliga que una part d’alumnes estiguen treballant presencialment i una altra part, telemàticament» explica la ministra.

 

L’obligació d’estudiar de manera telemàtica implica que es garantisca que els alumnes compten amb els mitjans suficients per a poder fer la seua formació, de manera que des del govern ja s’han posat mans a l’obra «amb acords amb empreses, com Telefónica, i hem repartit recursos per comunitats. Parlem de 20.000 targetes de dades. Hem conseguit algunes altres a través de Xiaomi, Orange … Al seu torn, els governs autonòmics estan fent el mateix» assegura Celaá.

 

El tercer trimestre s’ha vist afectat de ple per la pandèmia i per això la ministra assegura que el començament del curs 2020-2021 estarà dirigit al «reforç d’aquells continguts essencials en els que no s’ha aprofundit en el final d’este 19-20».

ÚLTIMES NOTÍCIES