Com identificar producte Cruelty Free (no testat en animals)?

Cosmetics animals


Rebre les notícies de València Diari

Crueltat gratis garanteix que el producte que adquireixes no ha estat testat en animals sota assajos i proves experimentals en laboratoris.

Davant la polèmica sorgida per la investigació de l’ONG Cruelty Free sobre el laboratori Vivotecnia (Madrid), On van aconseguir gravar, de manera infiltrada, imatges d’animals patint, cridant i sotmesos a proves cruels sota les bromes i els insults dels treballadors, s’ha generat un intens debat a Internet, sobre este tipus de proves, fins i tot en gossos beagle per a la fabricació de productes que fem servir diàriament, com cosmètics o gels de bany. Una escena dantesca que lamentablement no és un fet aïllat.

Com identificar marques Cruelty Free?

 

Cruelty-free

Per saber si producte és Crueltat gratis, Hem de buscar en el seu envàs els segells identificatius que asseguren que no ha estat testat en animals. Hi ha principalment 3 logos:

Estos segells deixen clar que en la fabricació d’estos productes no hi ha hagut assajos previs amb cap classe d’animal. La lluita del moviment animalista, així com el fet de treure a la llum imatges aterridores com les de la investigació de l’ONG esmentada, fan que cada vegada més marques aposten per vendre productes no testats en animals, perquè saben que les persones que tinguen un mínim de sensibilitat preferiran comprar este tipus de productes a uns altres, on animals com ratolins, micos cadell, porquets o gossos, siguen sotmesos a proves contínues que els fan patir no només a nivell físic sinó a nivell psicològic.

Europa prohibeix fabricar cosmètics testats en animals

Encara que no és obligatori que les marques posen el segell, perquè el Reglament Europeu sobre els productes cosmètics prohibeix els productes que no siguen Crueltat gratis. D’acord amb això, a Espanya i a tota Europa estaria prohibida la introducció en el mercat de productes cosmètics, la formulació final haja estat objecte d’assajos en animals, Així com els cosmètics que continguen ingredients o combinacions d’ingredients que hajan estat objecte d’assajos en animals. I, òbviament, la realització d’assajos en animals de productes cosmètics acabats o d’ingredients.

Es compleix la llei? No sempre. Feta la llei feta la trama. Són moltes les marques que tenen els seus proveïdors de matèries primeres a països fora de la Unió Europea, i el que fan és importar els ingredients ja acabats d’estos països, abaratint el seu cost, mentre que després fabriquen a Europa els productes sense fer cap tipus d’assaig en animals, però el que no poden garantir és que els ingredients no hagen estat testats en gossos, per exemple, en La Xina. Al país oriental la seua normativa sí que obliga a testar.

A més, a Espanya sí que està permesa l’experimentació amb animals per a fins científics, per exemple, per a la fabricació de medicaments o vacunes. I és aquí, on es genera el debat més controvertit. És necessari?

Els productes Cruelty Free són tots vegans? No. Només asseguren que no han estat testats amb animals en laboratoris. No obstant això, en els seus ingredients poden contenir llet o ou, el que fa que no siguen catalogats com vegans. No obstant això, tots els productes vegans si són Crueltat gratis, ja que els valors del veganisme aposten per la no explotació de cap animal.

AnimaNaturalis, ONG per la defensa dels animals a Espanya i Llatinoamèrica i centrada a evitar el seu sofriment en àrees com l’experimentació, ha publicat diferents llistes per consultar productes no testats en animals.

A la següent Llista podeu trobar una varietat infinita de marques que no fan servir animals per a experiments, així com altres marques que afirmen no usar-los, però exporten ingredients de la Xina, pel que no són Cruelty Free.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies