València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Un jutjat de València resoldrà la demanda de paternitat contra Julio Iglesias i rebutja que es jutge a Madrid

El jutjat ha rebutjat el recurs pel qual el cantant pretenia que la causa fora traslladada a Madrid
El cantant Julio Iglesias | Europa Press

 

El Jutjat de Primera Instància número 13 de València s'ha declarat competent per resoldre la demanda de paternitat presentada per un valencià contra Julio Iglesias i ha rebutjat d'aquesta manera el recurs pel qual el cantant pretenia que la causa fora traslladada a Madrid en al·legar, entre altres motius, que allí tenia el seu últim domicili a Espanya.

    

Així consta en un acte del titular d'aquest jutjat valencià, datat divendres passat 7 de setembre i contra el qual no cap recurs, en el qual s'oposa al recurs presentat per la defensa de Julio Iglesias i dóna la raó al demandant de la paternitat, el valencià Javier Sánchez, i al ministeri fiscal, que s'havia posicionat també en contra del trasllat del procés.

    

El jutge explica en l'acte que la demanda es dirigix contra el propi Julio Iglesias i contra el qual ha exercit com a pare del demandant i que figura com a tal en el Registre Civil, l'home de la mare biològica de Javier Sánchez, en vistes a impugnar aquest reconeixement.

    

Segons han explicat fonts del procés, tots dos —el suposat pare biològic, Julio Iglesias, i el pare registrat—, figuren com codemandats a causa que el valencià que reclama ser reconegut com a fill del cantant «no pot tindre dos pares», per la qual cosa perquè es reconega la paternitat del cantant també s'impugna la paternitat del pare registrat.

    

El magistrat assenyala que el pare registrat té el seu domicili a València, per la qual cosa, en dirigir la demanda contra ell, la causa va recaure en el jutjat valencià i és en aquest on ha de seguir-se el procediment. En un escrit del passat 24 de juliol, la fiscal d'aquest procés va argumentar que el jutjat valencià és el competent «en tenir el codemandat el seu domicili en aquesta localitat i ser el triat pel demandant per presentar la demanda».

  

Adn amb restes de fem

  

Javier Sánchez, de 41 anys i representat per l'advocat Fernando Osuna, va presentar una demanda de filiació contra Julio Iglesias el mes de setembre del passat any després que una prova d'ADN particular —amb restes extretes del fem— li atribuís al cantant la paternitat en un 99 per cent.

    

Sánchez va ser reconegut en 1992 per un jutjat de València com a fill del cantant. No obstant això, posteriorment l'Audiència provincial, en una sentència ratificada pel Suprem, va revocar aquesta declaració en entendre que el fet que Julio Iglesias no s'haguera sotmès a la prova de paternitat no era motiu suficient per declarar aquesta paternitat.  

  

«Falta el suport judicial»

  

Ara, el lletrat del demandant, Fernando Osuna, sosté que el seu representat «genèticament ja té la seguretat que és fill del cantant» i «ara li falta el suport judicial», segons ha expressat en un comunicat d'aquest dilluns.

    

A més, critica que «s'està comprovant que el cantant està retardant aquest cas tot el que puga». «Primer per negar-se a recollir la demanda —que es va dirigir al domicili de Ojén, a Màlaga—, ara amb la competència dels tribunals», lamenta. «No és admissible que científicament siga fill de Julio Iglesias i judicialment no ho siga», denuncia l'advocat.