La Generalitat amplia i flexibilitza l’accés a les beques Erasmus + i als Premis d’Excel·lència per a arribar a més estudiants

La consellera d'Universitats, Carolina Pascual, posa en valor l'esforç del Govern valencià perquè ningú renuncie als seus estudis per raons econòmiques

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital continua impulsant una política de beques que permeta que cap estudiant haja de renunciar als estudis per raons econòmiques i en la qual es reconega l’esforç acadèmic. Per a això, ha adequat les bases que regulen les convocatòries de les beques Erasmus + i les dels Premis a l’Excel·lència Acadèmica, amb la finalitat d’arribar a més estudiants universitaris i de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV).

En les noves bases reguladores de les Beques Erasmus +, la Conselleria d’Universitats obre la porta a la incorporació en pròximes convocatòries a estudiants de màster, tercer cicle o doctorat, amb el que s’amplien els estudis susceptibles de ser subvencionats amb aquesta beca i, per tant, el nombre d’estudiants que poden accedir a elles.

A més, en la seua aposta per aconseguir la mobilitat internacional dels alumnes i alumnes s’ha decidit eliminar la condició d’estar empadronat en la Comunitat Valenciana per a optar a les ajudes, així com el criteri puntuable de ser beneficiari o beneficiària d’una beca del Ministeri.

Per part seua, les Beques de Promoció a l’Excel·lència Acadèmica passen a convertir-se en Premis a l’Excel·lència Acadèmica d’Estudis de Grau de les universitats públiques valencianes i dels centres adscrits al ISEACV, a fi de reconéixer i recompensar el mèrit i la capacitat acreditada en els estudis.

Amb els nous premis, els beneficiaris i beneficiàries obtindran un reconeixement a la seua excel·lència acadèmica que puntuarà en l’expedient de l’alumnat com a mèrit en barems universitaris i administratius a l’hora formalitzar un contracte o continuar amb la seua carrera investigadora, amb el que millorarà les seues possibilitats d’accedir al mercat laboral.

Al seu torn, també contemplen una ampliació del nombre de beneficiaris i beneficiàries, ja que es garanteix almenys un Premi d’Excel·lència per grau i en els graus que tenen un elevat nombre d’egressats es donarà, a més, un premi en funció de la ràtio d’alumnes i alumnes.

En la convocatòria anterior la dotació econòmica consistia en l’exempció de taxes d’un curs de formació. Amb les noves bases, l’import econòmic s’homogeneïtza, ja que cada beneficiari i beneficiària rebrà la mateixa quantitat en concepte de premi, podent destinar els diners al que millor considere. Amb això es vol reconéixer la trajectòria i l’esforç acadèmic de l’alumnat.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha insistit en la voluntat que té el Govern valencià de donar facilitats a l’alumnat i ha recordat que la Generalitat Valenciana ha duplicat la inversió destinada a beques universitàries des de 2015.

Aquest compromís del Consell amb la flexibilització de l’accés a les beques Erasmus + i els nous Premis a l’Excel·lència Acadèmica s’uneix a les modificacions que ja es van introduir en les Beques Salari, de les quals es va ampliar la convocatòria a totes i tots els estudiants per a tots els cursos, inclosos els màsters habilitants, i en les quals es prestava una especial atenció als col·lectius més desfavorits amb la finalitat que ningú haja de renunciar als seus estudis per raons econòmiques.

El termini per a presentar observacions a aquestes bases és de quinze dies a comptar des de l’endemà al de la publicació de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana a través de la remissió d’un escrit a: dguniversitats@gva.es.

ÚLTIMES NOTÍCIES