Marzà: ‘És necessari consolidar un tercer Botànic perquè la dreta no torne a governar’

El fins ara conseller d'Educació no descarta ser el cap de llista de Compromís

Vicent Marzà i Àgueda Micó

El fins ara conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, abandona el govern valencià per a enfortir el projecte de Compromís i preparar-lo de cara al pròxim període electoral de 2023. Així ho ha assegurat Marzà en la roda de premsa d’aquest dimecres on ha manifestat que ara “és necessari consolidar un tercer Botànic” perquè la dreta “no torne a governar” en la Comunitat Valenciana.

Ara em dedicaré a consolidar el nostre projecte per a poder millorar-lo en les pròximes eleccions per a continuar construint una majoria d’esquerres, ecologista i feminista” ha assenyalat el dirigent de Compromís, que a més ha posat l’accent que fa falta “enfortir” les estructures del partit nacionalista per a “arribar a més gent i fer front a l’extrema dreta”.

En aquest sentit, Marzà ha assegurat que és una decisió que va prendre ahir aprofitant la remodelació del Consell que planteja el president de la Generalitat, Ximo Puig, però que porta meditant molt temps. Així mateix, assegura es “tanca un cicle” i que arriba ara perquè el gruix de la pandèmia a les aules està controlat i la gran majoria dels projectes de la seua conselleria estan “encarrilats”.

Quant a si descarta o no encapçalar la llista de Compromís per a les eleccions autonòmiques de 2023, el dirigent ha indicat que “estarà sempre construint país i una societat més justa allà on estiga” i que “no té una ambició personal ni es mou per prendre aquestes decisions”, que assegura “són col·lectives i s’han de prendre en el si de l’organització”.

El substitut de Vicent Marzà al capdavant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports es coneixerà aquesta vesprada després de l’Executiva Nacional de Més Compromís, tal com ha explicat la Secretària General de la formació Àgueda Micó.