Els metges avisen d’un risc per a la salut mai vist fins ara, a part del coronavirus

 

El confinament pel coronavirus pareix que, a poc a poc, va arribant al final i algunes zones d’Espanya podrien, fins i tot, eixir de l’estat d’alarma abans d’acabar el pròxim mes de juny i tornar a una «normalitat» molt adaptada a l’existència de la malaltia. 

 

Tot i això, la quarantena que hem viscut durant els últims dos mesos i mig deixarà conseqüències de tota classe en la població, com ara les econòmiques, ja que molta gent no ha pogut treballar durant eixe temps i molts negocis han hagut de tancar o hauran de prendre mesures. 

 

A banda de les econòmiques, pareix que el confinament podria deixar també conseqüències en la salut, i no només per als qui hagen patit la Covid-19. Segons els dermatòlegs, amb l’arribada de la calor, de l’estiu i del desconfinament, les cremades a la pell podrien augmentar considerablement este estiu.

 

[predef]valncia-grup-de-facebook-595[/predef]

 

Segons ha explicat Andrea Combalia, dermatòloga de l’Hospital Clínic de Barcelona, en Rac1, la primavera permet que la pell desenrotlle un «mecanisme de defensa natural» per a preparar el cos per a la calor de l’estiu, però enguany, el confinament ha fet que la gran majoria de la població no haja pogut tindre contacte directe amb el sol, a l’aire lliure, per anar acostumant-se. 

 

Per eixe motiu, ara els experts demanen no abusar de les hores de sol i exposar-se el menor temps possible, com a mínim les primeres setmanes i anar augmentant progressivament el temps que es passa a l’aire lliure. Combalia ha demanat també, a banda de reduir el temps d’exposició al sol, posar-se protecció solar per a ajudar a la pell el temps que tarde en acostumar-se.

 

Les mascaretes augmenten casos d’acne

Una altra de les conseqüències del coronavirus és l’obligatorietat de portar mascareta en espais tancats i en espais oberts si no es pot mantindre una distància mínima de seguretat de dos metres, i eixe fet també està provocant problemes en la pell d’algunes persones.

 

Concretament, segons Andrea Combalia, ja s’està observant l’augment de casos de persones amb acne en la cara, fet atribuïble a l’excés de suor o de greix facial i que, segurament, anirà a més a mesura que van pujant les temperatures i arriba la part més forta de la calor en estiu.

 

En eixe sentit, la dermatòloga recomana rentar-se bé la cara abans i després de portar la mascareta, cosa que permet eliminar els excessos i evitar l’aparició de l’acne, preferiblement amb un gel per a pells greixoses.

ÚLTIMES NOTÍCIES