Milers de persones es concentren en la Plaça de Colón per a protestar contra els indults del ‘procés’

Compartir:

La Plaça de Colón ha agafat avui la concentració en contra dels indults als condemnats pel ‘procés‘ convocada per la Plataforma Unió 78. Els presidents dels partits del PP, Vox i Ciutadans han acudit a la manifestació juntament amb els seus respectius companys de files per a evitar els indults i contra un Govern que exerceix “un poder excloent, sectari i perillós”.

L’acte ha congregat a milers de persones, segons la Policia Municipal de Madrid han participat 126.000 persones i segons la Policia Nacional prop de 25.000 persones. Molts d’ells amb banderes d’Espanya i amb pancartes de ‘No als indults‘ i demanant la dimissió del President, Pedro Sánchez.

Així mateix, Abascal, Casado i Arrimadas malgrat assistir a la manifestació no han coincidit en cap moment i han evitat la repetició de “la foto de Colón” que van protagonitzar en 2019.

La manifestació ha retardat una hora el seu inici per problemes logístics. A més, diversos manifestants han esbroncat i acusat al Partit Popular i a Ciutadans de “traïció” al mateix temps que lloaven l’actuació del dirigent de Vox, Santi Abascal i cridaven “president, president”.

Declaracions als mitjans

D’altra banda, el president del Partit Popular, Pablo Casado, abans de començar la manifestació ha demanat a Sánchez que “no venda la unitat i la sobirania d’Espanya per un grapat de vots” i ha manifestat que “per Espanya, per la Constitució i per la justícia, Espanya sí i indults no“.

A més, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha acusat a Sánchez de “voler fer a Felip VI còmplice amb la signatura dels indults del ‘procés'” i ha preguntat “El Rei signarà estos indults?, li faran còmplice d’això?”.

Inés Arrimadas, també ha participat en la manifestació de Colón i ha indicat que “els gestos i la comprensió cal tenir-la amb els espanyols que compleixen i no amb els polítics delinqüents que se salten les layes”

Així mateix, Abascal ha demanat unitat a tots els espanyols “per sobre de sigles polítiques” i ha indicat que “tornem a Colón sense por i sense vergonya a cap mena de foto”. A més, el líder de Vox ha advertit en declaracions als mitjans que “el Govern està disposat a calcigar” i passar al “Tribunal Suprem i a la Constitució”

No obstant això, la portaveu de la plataforma convocant, Rosa Díez, ha agraït “la gran assistència dels espanyols de bé” perquè “som la majoria“. Així mateix, ha manifestat que els indults “suposen un greu atemptat contra la democràcia, ho diu la llei, ho han dit els tribunals” i que “sense penediment no cap indult“.

EL MÉS LLEGIT

Mor la model i influencer Niece Waidhofer als 31 anys

L'estatunidenca comptava amb més de 4 milions de seguidors als quals pretenia ajudar parlant de salut mental

‘SUPERVIVIENTES’: Mariana Rodríguez, octava expulsada definitiva

La veneçolana i la seua amiga Marta Peñate viuen un emotiu comiat, en un programa on no puc estar Ió Aramendi

Sanitat contractarà a 7.357 professionals per a les vacances d’estiu

Durant l'època estival s'incrementa l'atenció en 56 centres sanitaris situats en les zones costaneres de major afluència

Busquen a una jove desapareguda a Elx que necessita medicació

Des del Centre Nacional de Desapareguts s'ha emés una alerta per a localitzar a una jove de 20 anys desapareguda a Elx