València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Primer mort per l'onada de calor, a Múrcia

La víctima és un operari que estava treballant a l'autovia del Reguerón
La calor serà extrema en els pròxims dies | València Diari

 

L'onada de calor que està assolant aquests dies tota la península Ibèrica ja s'ha cobrat la primera víctima mortal. Concretament, es tracta d'un operari de mitjana edat que va perdre la vida aquest passat dimarts, 31 de juliol, quan estava treballant en la connexió de l'eix del Reguerón amb l'autovia del Bancal, a Múrcia.

 

Tal com han destacat fonts de la Conselleria de Salut, l'home de nacionalitat estrangera va ser traslladat fins a l'UCI de l'Hospital Reina Sofia, on va ingressar en estat crític i els metges no van poder fer res per salvar-li la vida. Cal destacar que no ha transcendit cap més detall sobre el succés en qüestió i la Conselleria de Salut està esperant l'autòpsia per a confirmar la causa de la mort.

 

Convé extremar les mesures davant l'onada de calor

El director general de Salut Pública de la Regió de Múrcia, José Carlos Vicente, ha lamentat la mort de l'home i ha recordat a tot el mónque les persones grans i els xiquets són les persones formen el grup de risc, però que no s'han d'oblidar els treballadors, que poden arribar a passar moltes hores exposades al sol

 

Per això, Vicente ha fet una crida a extremar la prudència de cara als pròxims dies per prevenir possibles problemes davant l'anunciada pujada de temperatures que s'espera a tot l'Estat. D'altra banda, des de la Delegació del Govern s'ha assegurat que no es tenia coneixement de la incidència i el Ministeri de Foment tampoc tenia cap informació sobre el succés.

 

Convé recordar que l'exposició a altes temperatures pot tenir conseqüències molt greus i, fins i tot, pot arribar a provocar la mort. La temperatura corporal pot arribar a pujar dels 40 graus centígrads i provocar una fallada multiorgànica que acabi de forma fatídica.

 

Protecció Civil activa l’alerta per onada de calor a gran part de Catalunya

A Catalunya, Protecció Civil ha activat el pla PROCICAT per onada de calor davant les extremes temperatures que es viuran en els propers dies. L’episodi durarà com a mínim fins a mitjans de la propera setmana i afectarà tot el territori excepte les comarques del Pirineu.

 

Les previsions meteorològiques indiquen que la calor s’intensificarà encara més entre hui dijous i el cap de setmana, mentre que l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 l’alerta el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut.