Incorporen nous testimonis de mariners del vaixell amb el que viatjava Antonio Anglés durant la seua fugida

 

El Jutjat d’Instrucció número 6 d’Alzira, en la Ribera Alta (València), que investiga la fugida d’Antonio Anglés, presumpte autor del triple crim d’Alcàsser, ha incorporat al procediment nous testimonis de mariners del vaixell amb el que va poder fugir a Irlanda.

 

En concret, la magistrada ha unit a la causa el testimoni d’un mariner del vaixell al que la Policia va ensenyar una fotografia per a identificar al polissó, que podria ser Anglés, i d’altres dos membres de la tripulació, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

 

També ha acordat que la Policia tracta d’identificar a l’empleat d’una agència de transports que va contactar en el seu moment per telèfon amb el vaixell mercant i va parlar amb el polissó.

 

La magistrada ha dictat estes diligències després de què, tal com ha avançat Les Províncies, l’Audiència de València haja estimat un recurs interposat per l’Associació Clara Campoamor contra la negativa inicial d’incloure estos testimonis en el procediment.

 

Diligències incorporades

Estes diligències són fruit del resultat de l’Ordre Europea d’Investigació emesa l’any passat pel jutjat i emplenada per les autoritats britàniques per la que es van localitzar i van tornar a interrogar a alguns membres de la tripulació del vaixell que cobria el trajecte Lisboa-Dublín en març de 1993 en el que suposadament va viatjar com a polissó Anglés.

 

Els magistrats de l’Audiència entenien que estes diligències «tenen una finalitat útil i pertinent per a la continuació del procediment, la localització de l’investigat, i resulten proporcionades a l’evident gravetat dels fets delictius objecte d’investigació». Ara, ja estan incorporades a la causa.

 

Antonio Anglés és el principal sospitós del segrest, violació i assassinat de Míriam, Toñi i Desirée, les tres adolescents d’Alcàsser, en el paratge de La Romana en gener de 1993. Pel triple crim va ser condemnat Miguel Ricart a 170 anys de presó, encara que va eixir de presó en 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.

ÚLTIMES NOTÍCIES