Oltra adverteix que les sancions a la prostitució portaran a ‘clandestinitzar’ a les dones

Compartir:

La vicepresidenta del Consell també ha advocat per abordar de diferents 'prismes' l'explotació sexual, la tracta amb finalitats d'explotació sexual i les treballadores sexuals

La prostitució s’ha d’abordar des del marc general, des de les causes que provoquen aquesta vulnerabilitat distingint molt bé el que és explotació sexual, tracta amb finalitats d’explotació sexual i les treballadores sexuals, que es dediquen lliurement a això. Són tres qüestions que no es poden mesclar en el mateix pot i s’han d’abordar des de diferents prismes”.

Així ha defensat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, les al·legacions presentades per la seua conselleria a la reforma de la Llei Valenciana d’Espectacles Públics, que encapçala la conselleria de Justícia que dirigeix Gabriela Bravo amb la finalitat d’incorporar sancions als locals que permeten la prostitució, perquè assegura que aquest departament s’arroga competències d’Igualtat i que “el bé jurídic a protegir són les dones”, però que “les mesures prohibicionistes el que fan és clandestinitzar més encara a aquestes dones”.

És per això, que Oltra ha apostat per tractar l’explotació sexual amb mesures de persecució i sanció als explotadors i als delinqüents del tràfic, mentre que “el tercer fenomen des d’un marc de drets de les persones”.

També ha destacat que si s’apliquen sancions, serà més complicat arribar a aquestes dones a través del programa ALBA perquè “amaguen a les dones en pisos i les canvien constantment de lloc”. “Ja és molt complicat amb les actuals condicions i en una deriva de clandestinització serà molt molt difícil que els nostres professionals puguen treballar amb elles

Si aquestes mesures no van acompanyades d’un marc general de legislació bàsica, el que estem fent és posar en perill a les dones i donar el poder absolut als proxenetes” ha manifestat Oltra, que també ha indicat que “si no hi ha un canvi en el Codi Penal que efectivament penalitze el proxenetisme, el lucre de la prostitució aliena, la qual cosa fem amb mesures punitives i multes al carrer, és donar-li tot el poder als proxenetes”. “Això ho considerem posar en perill físic i psicològic la seguretat de les dones i en una extra vulnerabilitat” ha indicat.

A més, ha assegurat que aquestes mesures prohibicionistes i sancionadors necessiten un marc legal que protegisca la immigració de les dones enfront de les persones que les exploten sexualment, perquè si no “posa encara en més perill a les dones que estan en una situació administrativa irregular” perquè assenyala que són “les més vulnerables”.

En ser preguntada per les diferències en el si del Consell sobre abordar l’abolició de la prostitució, Oltra ha assenyalat que “no s’està en una tessitura de desacord perquè de moment hi ha un procés normal que consisteix en el fet que una Conselleria presenta un projecte de llei i la resta fan propostes i al·legacions”, així com que “sempre es pot arribar a un acord”.

Acord entre Compromís i PSPV a València

De la mateixa manera, la titular d’Igualtat ha afirmat que li sembla “un bon acord” el pacte aconseguit ahir entre Compromís i PSPV a València per a presentar una moció conjunta que reafirma a la capital del Túria com a ciutat abolicionista de la prostitució i que proposa crear una ordenança que perseguirà i sancionarà als puters, a més d’un pla integral per a la prevenció i l’atenció a dones en situació de prostitució i explotació sexual a la ciutat.

En aquest sentit, Oltra ha assegurat que aquest acord de l’Ajuntament de València comparteix la seua línia, que passar per “abolir” les causes estructurals que impossibiliten triar alternatives i de comptar amb una legislació a nivell estatal que permeta abordar la lluita contra l’explotació sexual i el tràfic de persones “amb eficàcia”.

A més que es treballe en un model que no obligue a ningú a prostituir-se per causes d’exclusió social. “A partir d’aqueix marc global és quan un es pot plantejar les mesures concretes en un municipi, una comunitat autònoma, i això és el que s’ha aprovat i em sembla un bon acord”.

EL MÉS LLEGIT

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor

Conciliatech, campus gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus de la ciutat de València, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaren 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys

Mor Gleycy Correia, Miss el Brasil 2018, després d’una operació

La jove tenia tan sols 27 anys i portava dos mesos en coma per una cirurgia per a extirpar les amígdales que va acabar amb una greu hemorràgia ja a casa