València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Pedro Sánchez contempla convocar les Eleccions generals per al 14 d'abril

Aquesta possibilitat es produeix en un escenari d'incertesa per l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat de 2019.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

El president del Govern, Pedro Sánchez, baralla el 14 d'abril per a convocar eleccions generals, a penes un mes i mig abans dels comicis europeus, municipals i autonòmics del 26 de maig, segons han assegurat a EFE fonts de l'Executiu.

 

Aquesta possibilitat es produeix en un escenari d'incertesa per l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat de 2019, les esmenes del qual a la totalitat es debaten a partir de demà en el Congrés i d'un clar distanciament de l'Executiu amb els partits independentistes catalans.

 

A això se suma la manifestació celebrada ahir diumenge a Madrid en demanda d'eleccions anticipades convocada pel PP i Cs, i en la qual es va tornar a reclamar a Pedro Sánchez que done la paraula als espanyols en les urnes.

 

Eixa possible convocatòria obligaria el Govern a dissoldre les Corts i convocar les eleccions la setmana que ve, el pròxim 19 de febrer, per a complir els 54 dies que estableix la llei.

 

La possibilitat d'un "superdiumenge" electoral per al 26 de maig també ha planejat en l'horitzó encara que compta amb destacats detractors entre les mateixes files socialistes.

 

Els barons del PSOE prefereixen acudir a les urnes baix una estricta perspectiva territorial, sense haver d'afegir com a ingredients electorals els aspectes més delicats de la vida política nacional, com la crisi territorial a Catalunya.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!