València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Les piscines naturals de la Comunitat Valenciana, llocs paradisíacs i perfectes per a passar l'estiu

El Pou Clar d'Ontiyent, els llacs d'Anna i les Fonts de l'Algar, són tres dels espais de major reclam turístic

Les altes temperatures que es registren cada estiu a la Comunitat Valenciana inciten a passar gran part d'este període dins de les piscines. Però, gran part de la gent no té a la seua disposició una d'elles i acudir a les piscines municipals no sempre genera satisfacció. Així, una de les millors alternatives per a combatre la calor són les piscines naturals. Aquelles sense clor i que estan en contacte amb la naturalesa. Al llarg del territori valencià, es pot trobar molts paratges naturals que permeten refrescar-se i combatre la calor. A més, moltes d'elles resulten un complet paradís pel color clar de les aigües i per les espectaculars cascades que les envolten. Igualment, estes zones ofereixen als seus visitants poder realitzar altres pràctiques i activitats com el senderisme o rutes amb bicicletes. Això sí, és imprescindible anar ben equipat i no deixar de vigilar als més menuts, ja que, molts d'estos llocs no compten amb seguretat. 

 

Pou Clar,  el paradís d'Ontiyent 

 

Imatge del Pou Clar d'Ontiyent | viajaporlibre.com

És un dels paratges naturals que més turistes congrega i va ser declarat espai protegit en el 2007. La 'Serra de l'Ombria-Pou Clar', es troba en les proximitats al riu Clariano, que discorre per la comarca de la Vall d'Albaida. La pràctica del senderisme i barranquisme es desenvolupa al Barranc dels Tarongers. Però, sens dubte és la zona del Pou Clar el lloc perfecte per a realitzar un bany i una de les zones més visitades. Es tracta del paratge fluvial més important del municipi. El riu Clariano naix allí mateix i en els seus primers metros configura un conjunt de pous que donen lloc a un paisatge pintat amb el color clar de l'aigua ben característic. La forta vinculació d'estos pous amb els veïns de la localitat ha donat lloc a què cada un d'ells tinga un nom propi: Pou dels Esclaus, Pou Gelat, Pou de la Reixa, Pou Fosc...

 Fonts de l'Algar, l'atractiu a Callosa d'en Sarrià  

 

Cascades de les Fonts de l'Algar | ValenciaBonita

 

Les Fonts de l'Algar s'han convertit en una de les riqueses turístiques del municipi de Callosa d'en Sarrià situat al nort de la província d'Alacant en la comarca de la Marina Baixa. Concretament estan situades a 3 km d'esta localitat en direcció a Bolulla i Tàrbena. Constitueixen un paratge natural amb un alt grau de conservació de la riquesa ecològica i també està dotat de serveis turístics i d'educació mediambiental. La visita consisteix en el recorregut per un circuit d'1,5 km de longitud al llarg del riu Algar. Durant este trajecte el riu porta una quantitat abundant d'aigua freda, formant cascades i embassaments naturals i amb una vegetació mediterrània nombrosa. A l'estiu, la major part del caudal procedeix de l'embassament de Guadalest. Este espai va ser declarat 'Zona Húmeda' protegida per l'Acord del Govern Valencià el 10 de setembre de 2002.

Llacs d'Anna, un lloc per a desconnectar 

 

Llacs d'Anna | ValenciaBonita

 

L'Albufera d'Anna també coneguda com l'Albuferta d'Anna o simplement l'Albufera, és un llac d'aigua dolça situat al terme municipal d'Anna a la comarca de la Canal de Navarrés. En este riu no està permés nadar, però hi ha una piscina d'aigua natural a diposció de tots els seus visitants. A més a més, esta zona compta amb banys, bar, i taules per a fer pícnics. L'entrada a l'Albufera no és gratuïta i en funció de les persones i de l'època el preu varia. A 50 metros del llac es troba el Càmping Municipal amb 90 parcel·les i obert durant tot l'any. 

 

Quesa i els seus famosos xarcos 

 

Quesa | ValenciaBonita

 

Al municipi de Quesa ubicat a la comarca de la Canal de Navarrés es troba un dels altres paratges que substitueix la funció de la platja. Els xarcos de Quesa són un conjunt de quatre piscines naturals de diferents tamanys i profunditats. Estos encaixen entre muntanyes i bosc de pins i arbustos. Tot i que a vegades, en època d'estiu pot passar que l'aigua estiga un poc més verda. Estan prop de les proximitats del conegut Pantà de Tous. S'han consolidat com un dels paratges més reclamats tant pels valencians com pels turistes. Estan situats a 7km del municipi, i es tracta d'una zona en la qual es succeïxen pous d'aigua natural del Riu Gran en forma de cascada amb noms propis com 'Charco de la Horteta' y el 'Charco del Chorro'. 

 

Bugarra i la seua platja fluvial 

 

Bugarra | ValenciaBonita

 

El riu Túria deixa una estampa magnífica al seu pas pel municipi de Bugarra de la comarca de La Serrania. Per a arribar a esta zona, cal recorrer pràcticament tota la població. És recomanable fer ús de sabates de riu, ja que l'aigua està plena de pedres. A aquesta zona es pot disfrutar, en defintiva, d'aigües clares i cristal·lines on, a més, es pot veure en plena naturalesa els peixos del riu. El lloc a més està envoltat d'arbres i compta amb bancs i taules per a poder passar el dia amb la família o els amics.