València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

La Policia segueix la pista d'un presoner fugat de Canàries a la Comunitat Valenciana

El presoner es va fugar del centre penitenciari Las Palmas II durant un permís.
Francisco Mejías complia una condemna de 19 anys per assassinar la seua dona. | Cedida
 

La Comunitat Valenciana podria haver sigut la destinació escollida per un pres fugat de les Illes Canàries. Així s'ha donat a conéixer recentment, a través d'una filtració, que hauria arribat a la Direcció Superior de Policia de la Comunitat Valenciana des d'un prostíbul.

El fugitiu, Francisco Mejías González, està en crida i cerca des del passat 27 de desembre, quan va escapar de la presó Las Palmas II, on portava complits 13 anys d'una condemna de 19, per l'assassinat de la seua dona en juliol de 2004 al municipi de Telde, a Gran Canària.

Aquesta filtració situa al fugitiu a terres valencianes, motiu pel qual la Policia està en alerta. Des del primer moment els investigadors pensaven que Mejías havia escapat de les Illes, motiu pel qual l'ordre de crida i cerca té com a àmbit d'actuació la Unió Europea.

El pres es va fugar del centre penitenciari durant un permís, el cinqué que havia rebut durant la seua condemna. Durant els quatre anteriors no s'havia registrat cap incident en la seua conducta. A més, complia els requisits per poder gaudir de permisos, estar immers en el segon grau i haver complit ja una quarta part de la condemna.

Amb la seua desaparició s'ha decretat una ordre d'allunyament respecte a la seua actual parella, que ha demanat protecció. També s'ha concedit una escorta a altres dos dones, que en el passat tenien relació amb Francisco Mejías.

Condemnat a 19 anys de presó

La Secció Segona de l'Audiència de Las Palmas va condemnar Mejías a 19 anys de presó l'any 2005. El mateix acusat va confessar els fets. Mejías era culpable d'haver apunyalat 36 vegades i haver fet un tall al coll de la seua parella, amb la qual ja no convivia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!