València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Es posa en funcionament el dispositiu per a inspeccionar les cases afectades per l'incendi de Llutxent

El PP considera que el Consell actua tard
Resultat de les hectàrees cremmades a l'incendi de Llutxent | Pedro Armestre Greenpeace

 

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha posat en marxa el dispositiu per a realitzar les avaluacions de vivendes afectades per l'incendi declarat el passat 6 d'agost en el terme municipal de Llutxent i diverses urbanitzacions de Gandia. Un equip tècnic coordinat pel director general de Vivenda i Rehabilitació i Regeneració Urbana Rafael Briet, compost per més de 30 tècnics de l'Institut Valencià d'Edificació (IVE), de l'Ajuntament de Gandia, dels col·legis professionals d'Arquitectes i Aparelladors de la Universitat Politècnica de València estan realitzant les avaluacions de més de 220 habitatges de la zona afectada per l'incendi de Llutxent.

Els tècnics encarregats de valorar l'afecció de l'incendi en els habitatges «estan contactant amb els propietaris a fi de fixar dia i hora per a realitzar les inspeccions oportunes», ha explicat Briet en un comunicat. La Direcció General de la Vivenda està utilitzant els procediments d'inspecció «específics per a catàstrofes que permeten obtindre un índex objectiu sobre el dany que ha patit cada immoble, de manera que podrà ser utilitzat com a base per a efectuar el repartiment d'ajudes de manera sistemàtica i equitativa».

En canvi, des del PPCV veuen aquestes mesures insuficients i tardanes. La portaveu del Grup Popular de la Diputació de València Mari Carmen Contelles, ha criticat «la falta d'ajudes als afectats més d'un mes després de l'incendi». Així ho va afirmar Contelles després d'una reunió dilluns en Gandia amb l'alcalde de Pinet i els portaveus del PP. La portaveu popular va insistir argumentant que després dels greus incendis de juny i setembre de 2012 a la província de València, l'Admministració, en aquell moment en mans del PP, va actuar «de forma ràpida i efectiva», amb l'aprovació de partides pressupostàries amb diferents línies d'actuació per a pal·liar els danys sofrits pels propietaris i els municipis afectats. Per això va demanar al president de la diputació, Toni Gaspar que es reunira amb els municipis afectats i establira ajudes econòmiques per a que els municipis puguen recuperar-se del greu dany material i ecològic.

Per altra banda, sembla que tal procés ja està en marxa, ja que l'equip tècnic, la Generalitat i l'Institut Valencià de l'Edificació ja han assignat les vivendes per a cada equip de treball i es començaren a realitzar les corresponents inspeccions per a determinar quins danys i quines ajudes es necessiten en cada cas.