Puig demana a Montero que les ajudes del Govern arriben el més prompte possible

Ximo Puig ha demanat un corredor segur amb el Regne Unit
Ximo Puig ha demanat un corredor segur amb el Regne Unit

 

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, li ha traslladat en la reunió que han mantingut esta vesprada que el compromís de l’Executiu és que en els pròxims mesos s’agilitarà la presentació de la proposta de reforma del model de finançament autonòmic, si bé ha evitat parlar de terminis.

 

En una roda de premsa des de la seu ministerial, Puig ha desgranat els temes que s’han tractat en la reunió d’esta vesprada amb la titular d’Hisenda i, en este punt, ha tornat a reivindicar la necessària modificació del sistema de finançament per a la igualtat entre totes les Comunitats Autònomes.

 

El president valencià ha assumit l’ampli consens en el Congrés dels Diputats i en el Consell de Política Fiscal i Financera per a conseguir esta reforma del sistema de finançament autonòmic i per això ha demanat superar les reticències i pensar en l’interés general.

 

En este context, considera que la pandèmia del coronavirus és el prioritari, si bé apunta a la necessitat de reformar el finançament autonòmic per a avançar en la reactivació econòmica de les Comunitats Autònomes.

 

El conveni s’aprovarà en el termini d’un mes

D’altra banda, Puig també ha parlat sobre el decret de les ajudes a empresa i autònoms que va aprovar el Govern divendres passat en el Consell de Ministres extraordinari, assegurant que Montero també li ha traslladat que el conveni s’aprovarà en el termini d’un mes i, a partir d’ací, les Comunitats Autònomes podran rebre estos recursos.

 

Puig demana que es produïsca el més ràpid possible la transmissió d’estos recursos a les Comunitats Autònomes per a conseguir la normalització de les empreses, i ha reivindicat el ‘Pla Resistir’ aprovat pel Govern valencià per a les ajudes a estes empreses.

 

Sobre el Fons Covid 2, segons ha definit el mateix Puig, de 13.000 milions que el Govern planteja en els Pressupostos Generals de l’Estat per a enguany per a repartir entre les Comunitats Autònomes, el president valencià ha assegurat que Montero li ha traslladat que s’activarà de manera immediata i amb criteris de major equitat entre ciutadans.

 

«El Govern es compromet a continuar recolzant en esta situació tan crítica i ens permetrà invertir més enllà. És una bona notícia que s’active este fons dels 13.000 milions», ha sentenciat.