Puig reforça el funcionariat amb 23.000 noves places

Compartir:

El cap del Consell ha anunciat que s'aprovaran 3.833 places per a Funció Pública, 9.736 per a Sanitat i 9.153 per a l'Educació

La Generalitat Valenciana aprovarà 22.721 places d’oferta pública divendres que ve en el Ple del Consell. En total aquests prop de 23.000 llocs de treball es dividiran en tres àrees bàsiques: 3.833 places per a Funció Pública, 9.736 per a Sanitat i 9.153 per a l’àmbit de l’Educació; i les convocatòries es publicaran al llarg d’aquest 2022 perquè el procés acabe en 2024.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de mantindre una reunió aquest matí amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España; la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andres; el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miguel Soler; i el director general de Funció Pública, David Alonso.

És una de les majors ofertes públiques que s’han fet mai i que significarà acabar amb la temporalitat en l’administració” ha manifestat Puig, que també ha destacat que aquesta convocatòria extraordinària se sumarà a les diferents Ofertes Públiques d’Ocupació (OPE) i procediments que estan actualment en marxa i que obriran la porta a la participació en el sector públic als joves.

De la mateixa manera, el cap del Consell ha explicat que amb aquesta oferta de places, que assegura “és el procés d’estabilització més potent de tot l’autogovern“, es pretén “posar fi a la precarietat en l’oferta pública” perquè segons ha indicat en durant els últims anys no s’han convocat oposicions.

Puig ha assenyalat que amb la creació d’aquesta oferta pública el Consell també té l’objectiu de passar al 8% d’interinitat una vegada haja acabat tot el procés, ja que actualment se situa per damunt del 25% en molta de les àrees de l’administració pública. Així mateix, ha detallat que hi ha un 25% de persones interines en Educació, un 30% en Sanitat i un 50% en l’administració general.

Aquest serà un pas decisiu per a aconseguir posar fi a la precarietat, estabilitzar el personal de l’administració pública valenciana i que els serveis públics al servei de la ciutadania siguen de major qualitat” ha manifestat el president.

EL MÉS LLEGIT

Tres anys i cinc mesos de presó per calar foc a la casa de la seua parella

Va espentar a la víctima i va destrossar televisors, telèfons, la cortina i el cristall del bany de l'habitatge

Detinguts dos menors més per les agressions sexuals a Burjassot

La Policia Nacional ha detingut a dos menors més per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual ocorreguda a Burjassot

Els contagis de covid es dupliquen i els morts es disparen en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha notificat 8.789 nous positius i 18 nous morts per coronavirus

Es deixa oblidat la bossa després de ser sorpresa intentant robar en un comerç de Petrer

Va ser el propietari de l'establiment, situat en el barri de la Frontera, qui va donar avís a la Policia Local que va traslladar a les seues patrulles al lloc