Rodalies compensarà les 'deficiències' del servei amb una rebaixa del 35% en els abonaments

La ministra de Transports promet que al juny s'haurà recuperat el 100% de les freqüències prepandèmiaEl Ministeri de Transports baixarà un 35% la tarifa dels abonaments recurrents de Rodalies durant el primer trimestre del 2022. Així ho ha anunciat este dimecres la Ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, després de la reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per tractar de “taponar” la sagnia de cancel·lacions que pateix cada dia el servei de Rodalies de la Comunitat Valenciana.

Després de la reunió la ministra ha anunciat una sèrie de mesures “urgents” per normalitzar el servei i que els valencians i les valencianes disposen d'un transport “digne i de màxima qualitat” i recuperar la confiança dels més de 20 milions d'usuaris.

Entre elles destaca l'esmentada reducció del preu dels abonaments (bo tren, bo mensual, bo mensual limitat i la targeta d'estudis rodalies de València) que beneficiarà al voltant de 30.000 passejos, però que tan sols s'aplicarà durant els mesos de gener, febrer i març i entrarà en vigor el 20 de gener amb efecte retroactiu des de l'1 de gener de 2022.

A més, segons ha promés la titular de Transport, durant els pròxims mesos es reprendrà de forma progressiva el servei anterior a la pandèmia i que al mes de juny s'haurà recuperat el 100% de les freqüències. Així mateix, ha assenyalat que els treballats de recuperació de l'estació de Massalfassar “van bé” i que a finals del mes de gener es recuperarà el 90% de les freqüències afectades.

De la mateixa manera se seguirà amb el servei de bus alternatiu habilitat per la Conselleria de Transports i s'incrementaran les dotacions, sobretot en hora punta per garantir-ne l'accés “en el cas que fóra necessari”. També es crearà reunions 'sentinel·la' setmanals per fer un seguiment detallat de la implantació d'estes mesures i el funcionament dels serveis, així com la capacitat de resposta. Este grup estarà format per membres del Govern, la Generalitat Valenciana, Renfe i Adif.

En este pla de xoc amb l'objectiu d'acabar amb les supressions i mil cancel·lacions, també s'impulsarà “de manera urgent” un pla de millora dels trens i instal·lacions, i es reforçarà el personal d'informació amb la contractació de més de 60 persones per a unes 30 estacions.


Traspàs de competències de Rodalies

 

Per al cap del Consell estes mesures suposen un "punt d'inflexió" davant de la "situació d'emergència" en què es troba el servei de Rodalies de la Comunitat Valenciana. Puig ha lamentat que el sistema ferroviari pateix problemes històrics que han provocat pèrdua d'aproximadament un 36% passatgers en els últims anys.

Quant al traspàs de competències perquè la Generalitat Valenciana gestione el servei de Rodalies, la ministra ha explicat que s'estan realitzant reunions tècniques per abordar esta transferència del servei i que “el compromís del Govern és proveir de la millor mobilitat i qualitat al ciutadà i que això passa pel concert, la col·laboració i les administracions que estan més a prop del ciutadà”.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les empreses rebran cartes perquè actuen contra l'ocupació d'habitatges a Orriols" "La Generalitat invertirà 14 milions de en el Centre de Control de Plagues"