Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

La Sagrada Família pagarà el permís d'obres més car de la història

Els constructors abonaran 4,5 milions d'euros a L'Ajuntament | Podemos sentencia que l'Església ha de pagar «com tot déu»
Leer en español
El permís estava pendent de tramitar des que Gaudí va començar les obres fa 133 anys    | Twitter | @bcnencomu

 

Els constructors de la Sagrada Família hauran de pagar 4,5 milions d'euros a l'Ajuntament de Barcelona en concepte de llicència d'obres. És el permís més car de la història de la ciutat comtal i un tràmit que estava pendent de regularitzar des que Gaudí va començar a alçar el temple modernista ara fa 133 anys, tal com explica el 'Tot Barcelona'. Ara l'Església catòlica pagarà «com tot déu», ha insistit la tinent d'alcaldia en matèria d'urbanisme, Janet Sanz, en un míting de campanya. Els comuns, la marca local de Podemos, volen «acabar amb els privilegis».

 

La xifra és imponent, però el cost real d'obres de la Sagrada Família hauria estat molt superior, en concret de 12 milions d'euros, que s'han reduït per una bonificació del 65% que rep la Fundació Junta Constructora del temple com a equipament públic i entitat sense ànim de lucre.

 

El pacte, anunciat precisament davant del monument més emblemàtic de Barcelona i en presència dels arquitectes Josep Bohigas i Carme Ribas, es farà efectiu durant la pròxima tardor i inclou, a més, 36 milions d'euros d'inversió a mitjà i llarg termini per a millorar el barri.

 

La llicència més cara que ha cobrat l'Ajuntament

El cost de la llicència és l'import més alt que ha cobrat l'Ajuntament de Barcelona fins al moment, superant sobradament les obres que encapçalaven el rànquing: el centre comercial Diagonal Mar i l'Hospital de Sant Pau, que van costar als constructors 1,8 i 1,9 milions d'euros respectivament.

 

Queixes veïnals per les obres

L'acord no acaba de convèncer alguns veïns del barri, que es queixen de la falta d'eficàcia per a abordar una de les grans polèmiques que genera l'evolució de la Sagrada Família: la construcció de la façana de la Glòria per damunt del carrer Mallorca, que comportarà expropiacions i enderrocs en la vorera d'enfront.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris