Sánchez configura un Executiu més jove, pròxim i amb major presència de dones

L'edat mitjana dels ministres es redueix als 50 anys i augmenta fins a un 63% la presència de dones en el Gabinet

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat este migdia en una compareixença institucional la nova configuració del "Govern de la recuperació" que aportarà "un rejoveniment generacional molt important" i "més proximitat". Així mateix, Sánchez ha anunciat que la recuperació serà "social, digital, verda i feminista".

A més, el cap de l'Executiu ha recalcat que el govern augmenta la presència de dones i passa tenir un 54% de dones al 63%, la qual cosa suposa "tornar a ser un referent en la paritat de gènere". A més, ha explicat que les noves cares de l'Executiu suposaran "un rejoveniment", ja que, mentre l'edat mitjana de l'anterior executiu era de 55 anys, la del nou serà de 50.

El president ha valorat positivament que els nous ministres representen "perfils procedents de l'acció municipal amb trajectòries d'èxits". "Una vegada superada la pitjor part de pandèmia, el Govern se centrarà en la recuperació econòmica i la creació d'ocupació. Una recuperació que ha de ser més verda i digital" ha afirmat Sánchez.

Es reduiran les vicepresidències fins a tres, amb Nadia Calviño, com a vicepresidenta primera; Yolanda Díaz, com a vicepresidenta segona; i Teresa Ribera, com a vicepresidenta tercera. Les també continuaran mantenint les seues carteres ministerials.

D'altra banda, Sánchez ha confirmat l'entrada de set nous membres a l'equip de Govern i ha detallat la nova composició: Pilar Llop, ministra de Justícia; José Manuel Albares, ministre d'Exteriors; Raquel Sánchez, ministra de Transports; Pilar Alegría, ministra d'Educació i Formació Professional; Félix Bolaños, ministre de Presidència; Isabel Rodríguez, ministra de Política Territorial i portaveu del Govern; Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació i Miquel Iceta serà l'encarregat de la cartera del Ministeri de Cultura. A més, María Jesus Montero incorporarà a la feina de casa la cartera de Funció Pública.

"Quan resten 30 mesos de legislatura, el Govern inicia una nova etapa centrada en la recuperació econòmica justa, aportant joventut i proximitat" ha manifestat Sánchez, qui ha destacat que les noves incorporacions estan "adobats en l'entorn públic i centrats en els ciutadans" i destaquen per "la seua joventut, la seua proximitat i la seua vàlua".

Així mateix, Sánchez ha donat les gràcies "de manera sincera i expressa" a tots els ministres sortints perquè "han demostrat tenir una vocació de servei públic en un moment extrem" i "s'han deixat la pell".

De la mateixa manera, Sánchez ha anunciat que la recuperació serà "social, digital, verda i feminista". "Aconseguirà totes les seues metes si s'obre passe a un ambient de concòrdia territorial i diàleg social per a poder assumir tots els reptes que tenim al davant. Des d'avui comença el Govern de la recuperació per a superar la pitjor calamitat viscuda per la humanitat en dècades" ha conclòs el president del Govern.

Segons ha indicat Sánchez, els nous ministres i ministres prendran possessió dilluns que ve i assistiran al seu primer Consell de Ministres el dimarts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Canvi radical: Sánchez renova a la meitat dels ministres" "L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, nova ministra de Ciència i Innovació"