Sanitat presentarà el dilluns el protocol per a Falles i Magdalena

Compartir:

La Conselleria de Sanitat ha anunciat aquest dijous que pòxim dilluns presentarà una actualització del protocol per a la Magdalena i les Falles, que estarà adaptat a la situació epidemiològica actual i a la normativa vigent. Aquest “full de ruta” serà perquè tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana que celebren les seues festes puguen tindre un marc comú, amb relació a l’ús de la màscara en interiors o la ventilació.

Així ho han acordat en la reunió mantinguda aquest matí entre el president de la Generalitat, Ximo Puig; la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro; la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno; i la subdirectora d’epidemiologia, Herme Vanaclocha.

En declaracions als mitjans, el cap del Consell ha explicat que en aquesta trobada s’ha avaluat la situació actual de la pandèmia que està “accelerant el seu descens” si bé encara és “letal en molts àmbits i necessitem bé saber la direcció final que va a prendre”. “En principi totes les notícies són favorables, baixen les hospitalitzacions i les UCIS. Les coses van raonablement bé” ha assenyalat.

A més, ha indicat que durant aquests dies i el cap de setmana es treballarà des del servei de Salut Pública per a “aterrar una previsió més raonable per a aqueixes recomanacions generals per a totes les pròximes festes de Falles i Magdalena”.

D’altra banda, el president ha assegurat que la voluntat del Consell és que no hi haja cap restricció que “no siga específicament necessària” però que actualment “ja sabem algunes normes”, en relació amb l’obligatorietat de l’ús de la màscara en grans aglomeracions a l’aire lliure com les mascletaes.

En ser preguntat per si s’habilitaran noves mesures, el responsable del Consell ha indicat que no perquè “confiem en la societat valenciana perquè així ho han fet durant tota la pandèmia, per tant crec que la immensa majoria dels ciutadans continuaran sent lleials a la convicció de la superació de la pandèmia col·lectiva”.

EL MÉS LLEGIT

Marta Calvo: els investigadors descarten que el presumpte assassí l’esquarterara

Els especialistes en escenes del crim creuen “impossible” que l'acusat desmembrara el cos sense deixar petjades ni restes de productes químics

La Generalitat atorgarà 300 euros a uns 150.000 autònoms per a pal·liar la inflació

Estes ajudes seran compatibles amb els 200 euros anunciats pel Govern central, arriben com més prompte millor al col·lectiu

Els sanitaris es mobilitzen per a poder jubilar-se als 60 anys

El personal sanitari ja ha aconseguit més de 150.000 signatures que avalen aquesta petició, al·legant que, estan exposats a majors riscos de diversa naturalesa laboral

Dies de pocs canvis

L'ambient quedarà més humit i bascós però les temperatures mostraran una clara tendència a baixar