Els servicis en línia que oferixen els autònoms valencians en temps de coronavirus

Estudiant

Han implantat el ‘teletreball’ | PIXABAY

 

Xicotetes empreses i autònoms valencians han decidit afrontar amb creativitat l’estat d’alarma que els ha obligat a tancar temporalment els seus establiments per a evitar la propagació del coronavirus. En l’era del ‘teletreball‘, moltes activitats tradicionalment presencials s’han reinventat a través de la xarxes socials amb propostes innovadores que els permeten continuar donant servici i «acompanyar» als seus usuaris en estos moments difícils.

 

Rehabilitació amb exercicis via email, classes de dansa en directe a través d’Instagram, defensa personal des de de vídeos en YouTube o pràctiques de ioga descarregables des de el web són algunes de les iniciatives que els emprenedors valencians han ideat per a no caure en l’oblit i a la volta «aportar entreteniment» en moviment durant el confinament en casa.

 

Fisioterapia en casa

En la clínica de fisioteràpia ‘Espai de Salut’ de Paiporta, en la comarca de l’Horta Sud (València), s’han pres la salut dels seus pacients amb molta seriositat i, per a no deixar-los amb el tractament mitges, els seus professionals els marquen exercicis personalitzats segons la malaltia que patisquen. Ho fan per email i, fins i tot, fan vídeos explicatius i envien a als seus clients taules per a ajudar-los a millorar i fan un seguiment setmanal de la seua evolució, ha explicat la gerent i fisioterapeuta, Susana Ripollés.

 

A demés, si algú necessita un material concret per a exercitar-se, se li envia a casa. D’esta manera, Ripollés vol donar garanties als seus pacients en el seu procés de recuperació i espera que quan tot torne a la normalitat no hagen de començar des de zero.

 

Defensa personal, pilates o ‘kick boxing’

En el cas de ‘Sambo València’, han apostat per senzills vídeos a través del seu canal de YouTube i Instagram per a animar als alumnes a «treballar en família» des de casa totes les disciplines que oferixen, ja siga defensa personal, pilates o kick boxing. La seua intenció és «fer tants vídeos com dies tancats» calga passar i donar «una nota d’humor» que amenitze esta «difícil situació», ha explicat el gerent i professor, Enrique Lairón.

 

Per a Lairón, en estos moments «hem de traure el millor de nosaltres mateixos». La vida ens ha convidat a «parar el ritme d’estrés que portem» i aprofitar per a «traure noves iniciatives, nous treballs o noves maneres d’educar als xiquets», ha apuntat.

 

Ball per a «desconnectar»

També des de ‘L’Atelier de dansa’ de València estan explorant les possibilitats de les xarxes socials. A demés de penjar balls en YouTube, proposen «reptes» diaris i convoquen a alumnes i seguidors a participar en classes de dansa en rigorós directe per Instagram. Cada professor prepara una coreografia de la disciplina que ensenya: ballet, hip hop, funk, sevillanes, contemporani, indi hop o jazz, són algunes de les propostes que oferixen.

 

Es tracta d’evitar una «aturada» que faça que els alumnes «obliden» l’aprés, però sobretot que tinguen un moment per a «desconnectar» a través de la música i la dansa, ha explicat la coordinadora i també professora d’esta escola, Laura Carbonell. Al seu juí, «el ball és primordial en estos moments. Quan no podem més és una forma de desestressar-nos», ha assegurat.

 

Ioga i meditació «en moments de crisi econòmica i mental»

Per part seua, María de Quesada, autònoma i professora de ioga, ha compartit pràctiques de meditació i «ioga per a tots els cossos» a través de YouTube estos dies i ara ha decidit preparar classes més llargues i elaborades que es podran descarregar en el seu web a canvi del donatiu que cada un considere o puga permetre’s.

 

«És una manera de seguir connectada» a les persones que assistixen a les classes de manera habitual, ha explicat. Però a demés, és important «moure’ns i respirar en moments de crisi econòmica i mental» i, per a això, el ioga i la meditació poden ser una opció, ha suggerit.

ÚLTIMES NOTÍCIES