València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Sueca, capital europea de la pirotècnia aquest dissabte amb el llançament de 1.300 quilos de pólvora

Acollirà a 10.000 persones i serà un homenatge a la música 'Made in València' dels anys 80 i 90
Sueca, capital europea de la pirotècnia aquest dissabte amb el llançament de 1.300 quilos de pólvora | Ajuntament de Sueca

 

La XVIII edició del festival piromusical de Sueca, a la comarca de la Ribera Baixa, convertirà aquest dissabte, 15 de setembre, la localitat valenciana en la «capital europea de la pirotècnia» amb el llançament de 1.300 quilos de pólvora, que acollirà a 10.000 persones i serà un homenatge a la música 'Made in València' dels anys 80 i 90.

    

El festival pirotècnic comptarà amb 1.300 quilos de pólvora, 12.500 ordres de foc, 15.600 unitats pirotècniques, 600 mòduls de llançament i 21 ordinadors, que seran els encarregats de convertir Sueca a la capital europea de la pirotècnia gràcies al «major piromusical disparat fins al dia de hui a Europa», segons va explicar en roda de premsa el pirotècnic Ricardo Caballer.

    

En aquesta edició, Sueca espera rebre a més de 10.000 persones vingudes de tot arreu del món per contemplar aquest gran espectacle piromusical, que es complementarà amb un festival de música dels 80 i 90 que envoltarà al piromusical des de les 18:00 fins a les 4:00 hores, per la qual cosa l'organització ha preparat un dispositiu de seguretat amb 120 persones.

   

El piromusical, d'uns 30 minuts de durada, es dividirà en dos parts diferenciades. La primera, de 21 minuts, combinarà músiques de ball, de rock, de bandes sonores de pel·lícules i acabarà amb un «apoteòsic» final. També comptarà amb un homenatge a Avicii i a Robert Milers.

  

Homenatge a la ruta

  

La segona part, de nou minuts, estarà dedicada a la música que va fer ballar a tota una generació en els anys 90, un 'Homenatge a la Ruta', amb la millor música punxada en les grans discoteques de València en els anys 90, barrejada i produïda pels millors dj's expressament pel piromusical. Aquesta part estarà coordinada per Víctor Pérez i amb els efectes especials i el làser xou de l'empresa valenciana VFV.

    

Com a escalfament, els organitzadors han preparat per abans del tret del piromusical, en un homenatge als artistes i dj's dels 90, un gran espectacle musical amb l'actuació de diversos reconeguts djs com Djs Ansthef (Sueca), Javi & Rafa els Gemelos (Puzle); Jose Coll (RememberThe Music, Arabesco y Evento), Jose Conca(Chocolate), Vicente Ferrer (Bananas Maxi Disco), Víctor Pérez (The Face) i de diversos artistes convidats com Dj Space, Double Visión, Jerry Daley, Just Luis, Kryss, New Limit i Sonia Madoc.

    

La informació sobre el piromusical es pot consultar a les webs de l'ajuntament de Sueca i en del piromusical. Les entrades estan a la venda i els veïns de Sueca tindran un preu especial de dos euros.