Confirmat: Tot el territori valencià passa a la fase 1 este dilluns

El Ministeri ho acaba d'anunciar oficialment en una roda de premsa
El territori valencià passa a la fase 1 | Ajuntament de València

 

Actualització 15/05/2020, a les 19.10 hores. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre d'Emergències i Alertes de Sanitat, Fernando Simón, acaben de confirmar que tot el territori valencià passa a la fase 1, com ja hem avançat este matí, en una roda de premsa durant esta vesprada de divendres. D'esta manera, els 24 departaments de salut valencians estan en la fase 1. 

 

A demés, també han explicat que a partir d'ara es valorarà al territori valencià per província en el seu conjunt i no per departament de salut. Pel que fa a l'àrea de la Ribera, finalment passa sense cap classe de restricció i tindrà les mateixes llibertats que tot el territori.

 

Tot el territori valencià passa a la fase 1

Tot el territori valencià passa a la fase 1. Els 14 departaments de salut valencians que s'han quedat en la fase 0 esta setmana, passaran finalment a la fase 1, després de què el Ministeri de Sanitat haja aprovat la proposta de la Conselleria.

 

D'esta manera ho han confirmat fonts ministerials a 'Las Provincias' este mateix matí de divendres, encara que l'anunci oficial es farà esta vesprada.

 

En este sentit, la fase 1 s'implantaria en el territori valencià amb les restriccions demanades per la Conselleria: limitar els actes culturals i d'oci a un aforament màxim de 30 persones, en lloc de 200, i que no s'aplique la mesura que permet les reunions de fins a 10 persones, només en el Departament de la Ribera.

 

Els departaments que ja van passar a la fase 1 el passat dilluns van ser Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoi, Marina Baixa, Elda, Orihuela i Torrevieja, a demés del Racó d'Ademús. Els que continuen en la fase 0, però podran passar a la 1 seran: Castelló i la Plana, en Castelló; Sagunt, València Arnau de Vilanova - Llíria, Manises, València Clínic-Malva-rosa, València La Fe, València Doctor Peset, València Hospital General i la Ribera, en València; i Sant Joan d'Alacant, Alacant-Hospital General, Elx-Hospital General i Elx-Crevillent, en Alacant.

 

A pesar d'esta divisió per departaments, la petició de la Generalitat Valenciana inclou que la mobilitat siga interprovincial i que no es limite dins de cada departament, tenint en compte la realitat i la idiosincràsia del territori valencià.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram