És oficial: Tornen ‘Els Bous al Carrer’ als carrers valencians

Bous al Carrer
Bous al Carrer

La Comunitat Valenciana comença el seu camí cap a “la nova normalitat” amb la caiguda d’algunes restriccions, l’ampliació d’aforaments i horaris i la tornada de les celebracions populars. A partir del mes d’octubre, el festeig de ‘Bous al Carrer’ torna als carrers valencians després de prop de dos anys sense activitat.

Així ho ha anunciat la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana a través d’un comunicat després de la publicació este dilluns al DOGV de la nova normativa, Que permetrà organitzar festejos taurins en tots els municipis de les tres províncies valencianes.

La nova norma fa referència a mesures relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones i va lligada a la reactivació del Decret 31/2015, de 6 de març, per la qual cosa l’activitat taurina es desenvoluparà “tal com sempre hem conegut” informen fonts de la Federació.

Així mateix expliquen que “el reglament publicat no té caràcter fix i en les pròximes setmanes intentarem flexibilitzar les mesures Covid-19 aplicades, fins que estes desapareguen per complet, tornant així a realitzar els festejos de Bous al Carrer basant-nos únicament en el Decret 31/2015, de 6 de març”.

També indiquen des de la Federació que “en tot moment s’ha buscat reprendre l’activitat amb mesures que foren assumibles per l’organitzador, Així com que estes no hagueren privat de la idiosincràsia del Bou al Carrer a l’aficionat, públic a participant”.

21 pobles amb festejos planificats

 

Actualment hi ha planificats diversos festejos taurins per als mesos d’octubre i novembre a 21 pobles de la Comunitat Valenciana, “als quals s’afegiran una quinzena més en breu”: Moncofa, Almassora, Aranyel, Llíria, Rafelbunyol, El Puig, la Vall d’Uixó, Museros, Puçol, Albuixec, Bugarra, Albalat dels Sorells, Museros, Onda, Canet d’En Berenguer, la Pobla de Farnals, Alcora, Puçol, Montan, Vinalesa, Massamagrell, Tales i Meliana.

“Des de la nostra entitat, estem satisfets amb el treball realitzat des d’aquell llunyà mes de març de l’any 2020, data en la qual el COVID ens va privar de la nostra activitat cultural i festiva per excel·lència, el Bou” manifesten i asseguren en el comunicat que “han complert amb els terminis anunciats per reprendre l’activitat mitjançant tres fases: Al mes de maig (recintes tancats), al mes de juny (ampliació d’aforaments) i mes d’octubre (carrers dels nostres municipis)”.